Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

4. srečanje odborov društev upokojencev v Notranjih Goricah

Na sončno septembrsko dopoldne so se upokojenci zbrali v Športnem parku Jama, kjer je domače Društvo upokojencev Notranje Gorice - Plešivica pod šotorom pripravilo pester program. Potekalo je namreč 4. srečanje odborov društev upokojencev zveze Ljubljana – Vič – Rudnik.
Srečanja so se med drugimi udeležili tudi župan Metod Ropret, podžupan Marko Čuden in predstavnica ZDUsa Vera Pečnik. Predsednica društva upokojencev Metka Marinčič je z uvodnim govorom srečanje pričela, sledili pa so ji župan Metod Ropret, ki je v govoru izrazil predvsem podporo Društvu upokojencev ter Vera Pečnik, predstavnica ZDUsa. Zbrane je nagovoril tudi Anton Slak, predsednik Območne zveze društev upokojencev Vič Rudnik: »Na prvem srečanju je bilo tako prijetno, da smo se odločili, da srečanje ponovimo vsako leto. In sedaj poteka že četrto.«

Bogat kulturni program se je pričel z nastopom flavtistk iz Podružnične osnovne šole Notranje Gorice, sledil pa jim je prvak ljubljanske opere, slovenski operni pevec tenorist Branko Robinšak. S kratko igro »Šefi z ulice« so se predstavili člani domačega Kulturnega društva Janez Jalen. Srečanje so popestrili nastopi osmih pevskih zborov. Zapeli so člani Društva upokojencev Tulipan iz Vnanjih Goric oziroma »Pevci izpod Gulča«, Trio iz Žažarja, Ljudski pevci iz Krima, Pevski zbor Vič, Pevci izpod Rožnika, Mešani pevski zbor Trnovo, Mešani pevski zbor Kozarje in Moški pevski zbor Podpeč – Preserje. Za plesno točko ob zaključku programa je poskrbela folklorna skupina Kolovrat, ki je zaplesala Zlato poroko.

Ob koncu uradnega dela srečanja upokojencev so vsi zbori zapeli skupno pesem za veselo razpoloženje. Kasneje so prisotni prisluhnili domačinu Cirilu Mraku, ki je odličen poznavalec domačega kraja in je predstavil veliko zanimivosti domačega kraja ter seveda tod živečih ljudi. Za veselo razpoloženje do poznih popoldanskih ur pa je poskrbel še Ansambel Livada.

Eva Povirk

Oglejte si tudi