Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Potekal že sedmi Miklavžev sejem

Že tradicionalni Miklavžev sejem je letos potekal na prvi decembrski vikend. Organizatorka, ga. Jožica Butko iz šiviljstva Žab′ca, se je letos povezala s podpeškimi gasilci, zato je sejem potekal kar pred njihovim gasilskim domom. Ponudba je bila pestra, saj je svoje izdelke nudilo okoli dvajset različnih stojnic.
Miklavžev sejem je potekal že sedmo leto zapored, organizatorka pa vsako leto poskrbi, da se izdelki in stojnice čim bolj razlikujejo. Sejem je potekal od osme ure zjutraj do poznih popoldanskih ur. Obiskovalcem je bila na voljo pestra ponudba čebelarskih in lesenih izdelkov, okrasnih blazin, stenskih ur in voščilnic. Izbirali so lahko tudi med veliko ponudbo oblačil, šalov in pokrival za zimske dni, čevlji in copati, sadjem in zelenjavo, šopki rož, lončarskimi izdelki, raznimi naravnimi dišavami in kremami, različnimi kuhinjskimi pripomočki, sestavljankami, slikami in nenazadnje tudi nakitom. Stojnic pa niso postavljali samo domačini, temveč tudi obrtniki iz Ljubljane in bližnjih okoliških krajev. Podpeški gasilci so poskrbeli za tople napitke pod postavljenim manjšim šotorom.

Miklavžev sejem, ki je povezal tako ponudnike kot tudi obiskovalce, je bil odličen vstop v decembrsko dogajanje, ki bo tudi na južni strani Ljubljanice pestro in zanimivo.

Eva Povirk

Oglejte si tudi