Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

OBVESTILO O URADNEM ZAČETKU VOLILNE KAMPANJE ZA LOKALNE VOLITVE 5.10.2014

Lokalne volitve za župane in občinske svete bodo v nedeljo 5. oktobra 2014. Z današnjim dnem se je tudi uradno začela volilna kampanja in kandidati bodo skušali vsak na svoj način prepričati volivke in volivce in pridobiti njihovo zaupanje in podporo.
Priprave na volitve kažejo, da se nadaljuje že dalj časa prisotno dejstvo, da se občanke in občani zelo neradi odločajo za delovanje v občinskem in svetu krajevnih skupnosti. Zelo težko je prepričati posameznice in posameznike, da se vključijo v delo krajevnih svetov in da dajo soglasje za uvrstitev na liste za občinski svet.

Razlogi so zelo različni in večinoma utemeljeni, saj so ljudje obremenjeni v službah in mnogi delujejo v številnih društevih ali pa imajo različne obveznosti. Ženske poleg tega prenašajo večje del bremena skrbi za družine, zato sploh ni preprosto doseči ženske kvote, ki so obvezne pri sestavi list kandidatk in kandidatov za občinski svet.

Težava je v tem, da bi želeli kandidatke in kandidate, ki imajo veselje do tega področja in lahko veliko prispevajo k uspešnem delu občine in krajevnih skupnosti, na drugi strani pa se nasploh občanke in občani ne odločajo za udeležbo na volitvah, še posebno pogrešam mlade.

Kakorkoli že, čas za sestavo list kandidatk in kandidatov se izteka prihodnjo sredo (10.9.) in še vedno je čas, da se kdo, ki še premišlja, udeleži volitev kot kandidatka in kandidat, saj je po mojem vedenju še vedno veliko prostih mest na listah, ki se bodo udeležile volitev.

To velja tudi nestrankarsko za Listo za Bovško, ki jo kot župan ponujam volilkam in volilcem na izbiro.

Sam kandidiram s podpisi občank in občanov, ki jih še zbiram in zahvaljuem se vsem, ki ste me podprli in tudi tistim, ki me še boste.

Želim si, da bo volilna kampanija temeljila na dejstvih, da bo korektna in brez nepotrebnih nizkih udarcev, ne nazadnje bomo tudi po 5. oktobru še naprej živeli skupaj.

Oglejte si tudi