Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
18°C
4°C
Oceni objavo

TURISTIČNI PODMLADEK PREDSTAVIL SVOJO ZGODBO WCA Z BCA

Turistični podmladek OŠ Bovec, ki deluje pod okriljem Sekcije mladih TD Bovec, je po nekaj letnem premoru ponovno sodeloval na 29. festivalu Turizmu pomaga lastna glava, ki ga organizira Turistična zveza Slovenije. Predstavili so se s svojo zgodbo turizma, kateri so nadeli ime: »Dobrodošli v deželi bovške ovce in bovškega sira« s podnaslovom Wca z Bca- Pastir za en dan.
                Na regijskem festivalu v Kopru so člani krožka predstavili svojo projektno nalogo »Dobrodošli v deželi bovške ovce in bovškega sira« oz. idejo, to je zgodbo Wca z Bca –Pastir za en dan. V svoji nalogi so razdelali kako bi goste, najraje mlade, povabili v Bovec na posebno izkušnjo oz. doživetje,  to je preživeti en dan kot pastir. V svoji nalogi vabijo takole: »Z našo nalogo boste spoznali  zgodbo male ljubke živalce, ki že stoletja živi v naših prelepih koncih in je naš ponos, vir miru, ljubezni in življenja. V zgodbi »pastir za en dan« boste doživeli del naše kulturne dediščine. Obdajala vas bo mirna, čista in dih jemajoča narava. Z domačini boste spoznali marsikatero skrivnost tega prelepega okolja, vaš dan vam bodo obogatile ljubke ovce s svojim mirom, ljubeznijo in čarobnostjo. Spoznali boste naš melodičen dialekt in se kakšno po naše tudi naučili. Vsekakor boste želeli to izkušnjo doživeti znova in znova, tako kot to počnejo domačini že stoletja«

                Na regijskem festivalu je sodelovalo 12 šol iz Primorske in Bovčani so osvojili ne le zlato oz. prvo mesto, pač pa tudi zlato priznanje po mnenju komisije mladih članov TDO. Tako gredo Bovčani skupaj z OŠ Sečovlje in OŠ Kobarid podružnična šola Breginj, tudi prejemnika zlatih priznanj, na državni festival TPLG v Maribor 21. aprila letos. Člani turističnega podmladka OŠ Bovec pa obljubljajo, da bodo svojo nalogo predstavili tudi na prireditvi Pomlad za mlade (23.5.2015), na 11. Buškem dnevu (4.7.2015) in na Čomparski noči (8.8.2015).

Več o 29.festivalu lahko preberete tukaj.

Oglejte si tudi