Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
4°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Imamo državnega prvaka v oponašanju jelenjega ruka

7. državno prvenstvo v oponašanju jelenjega ruka, ki je potekalo 20. decembra 2014, je organizirala Lovska družina Dobrovo iz Goriških brd.
Med prelepimi griči, posejanimi z vinskimi trtami, se je zbrala pisana druščina poslušalcev, da bi spremljala tekmovalce, ki so se med seboj pomerili v oponašanju jelena v različnih disciplinah. Med posameznimi disciplinami pa so se odvijale točke bogatega kulturnega programa.

Tekmovalci se morajo ob oponašanju čim bolj približati glasu jelena v naravi. Za izvajanje disciplin imajo na voljo različna rukala – pripomočke za oponašanje. Letos so se pomerili v treh disciplinah, tj. oponašanje starega jelena s košutami na rukališču (prostor, kjer se zadržuje jelen s tropom v paritvenem obdobju in ga brani pred vsiljivci), ki mu uhajajo iz tropa, oponašanje dveh srednje starih jelenov, ki se med seboj izzivata, ter oponašanje starega močnega jelena na višku paritvenega obdobja na rukališču, kjer nima konkurence.       

Tekmovalce je ocenjevalo šest sodnikov. Sodniki so skriti v posebnih lesenih boksih, tako da ne vedo, kateri tekmovalec nastopa. Vsako disciplino ocenjujejo z ocenami od ena do šest, pri čemer se ena najboljša in ena najslabša ocena brišeta, in tako se dobi rezultat posamezne discipline.

Med tekmovalci je tudi letos sodeloval URBAN KOŠIR, zdaj že član naše lovske družine. Kljub dobrim sotekmovalcem se je zelo dobro odrezal, saj je pri vseh disciplinah dosegel najboljše ocene, in tako s 54 točkami zasedel prvo mesto ter osvojil pokal državnega prvaka. Na drugo mesto se je uvrstil MARTIN FRANČEŠKIN, lovska družina TRSTELJ, s 50 točkami, tretje mesto pa je zasedel MATIC OBERSTAR, lovska družina RIBNICA, s 47 osvojenimi točkami.

Lovska družina mu ob tem vidnem rezultatu čestita in želi še veliko podobnih uspehov.

Gabrijel Košir

Oglejte si tudi