Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Veseli december v vrtcu Mavrica

December  v vrtcu Mavrica smo pričeli z novoletnim sejmom pred osnovno šolo. Bilo je pravo praznično vzdušje. Izdelke smo skupaj s starši naredili teden dni prej na novoletni delavnici in jih ponudili obiskovalcem sejma ter na tak način zbirali prostovoljne prispevke za šolski sklad. Hvala vsem za prispevke. Skupini Vetrnice in Metuljčki so se s starši odpravili (pred sejmom) na pohod z lučkami po Borovnici. 
Otroci so decembra v vrtcu uživali predvsem ob pisanem programu ... Začeli smo s skupnim okraševanjem igralnic in garderob. Pekli smo piškote, imeli čajanko in čokoladni fondi s sadjem. Otroci iz skupin Vetrnice, Metuljčki in Mravljice so skupaj s strokovnimi delavkami uprizorili dramatizacije Zakaj je smreka tudi pozimi zelena, Muca Copatarica in Mojca Pokraculja. Ogledali so si jih vsi otroci vrtca. Z njihovimi predstavami smo bili vsi zelo zadovoljni.

Obiskali so nas dijaki srednje šole Veno Pilon Ajdovščina, ki se učijo predšolske vzgoje, in nam zaigrali predstavo Čarobna knjiga. Tudi strokovne delavke so pripravile nekaj lutkovnih predstav; skupina Konjički – Rdeča kapica, Zajček in repa (kamišibaj), Medvedek Sladkosnedek, skupina Ježki – Pesem o stari lisici, deklamacije različnih pesmic. Polonca Gabriel iz skupine Metuljčki nam je približala irske legende skozi zgodovino in kulturo ter nam tudi pokazala nekaj plesov. Starejši otroci so obiskali festival Animateka v ljubljanskemu kinu Dvor, kjer so vrteli animirane filme, se obdarovali s srečelovom in imeli skupni novoletni ples v prostorih TVD. Nekatere skupine so si popestrile program in si kino organizirale kar v vrtcu.
Decembrsko vzdušje je popestril tudi vrtčevski zborček Mavrica, ki nam je pripravil novoletni koncert, in seveda Dedek Mraz, ki nam je prinesel igrače in sladke dobrote. Za konec veselega meseca so nam otroci iz šolskega dramskega krožka Šotki zaigrali predstavo Zajček v samopostrežni trgovini. Vsi smo ob tem z veseljem delili voščila in rajali, peli pesmice in jedli za praznično okrašenimi mizami.


SREČNO 2016!

 

Natalija Strmšek

Oglejte si tudi