Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
PON.
23°C
11°C
Oceni objavo

Prva noč pod viaduktom

Neverjetno kako se nekatere dobre ideje rodijo v vaški gostilni ob skodelici kave in klepetu med prijatelji.
Tako se je na deževno aprilsko nedeljsko jutro rodila tudi Noč pod viaduktom.
Podpredsednik in poveljnik gasilcev sta ugotovila, da v našem kraju že dolgo ni bilo hudega žura in bi bilo dobro v naše kraje pripeljati kakega znanega glasbenika.
 
Ideja je dobila potrditev na UO PGD Borovnica, kmalu za tem pa tudi pri lastniku zemljišča, Mercatorju, ki je brezplačno odstopil prostor za šotor. 
Vendar vse ni šlo gladko, kmalu smo ugotovili, da je šotor premajhen, za dva šotora pa ni prostora na opuščenem skladišču Mercatorja sredi vasi. Pri širitvi na ozemlje Liko nam je priskočilo na pomoč podjetje Lask, ki nam je tudi brezplačno odstopil nekaj elektrike – v bistvu kar veliko elektrike. 
Zataknilo se je tudi pri terminu prireditve, saj so bili glavni gostje zasedeni. Gasilci pa se nismo dali in določili datum, ki je bil vsem po godu.

Petkov večer je bil namenjen domači sceni. V goste je prišla Petkova pumpa – najboljša vseslovenska radijska veselica z Johny Deejay za mešalno mizo. Ko se je elektronika utrudila, pa so na sceno prišli veseljaki iz sosednje vasi – Krimski lisjaki, ki so dodobra ogreli ozračje. Do 21. ure so na plesišču kraljevali predvsem najmlajši Borovničani, ko jih je premagal spanec in so morali v "mižave", pa so se zavrteli še ostali. 
Po tradiciji je že prvi večer dogajanje blagoslovil dež in drugi dan je bil namenjen krpanju lukenj v šotoru ter pospravljanju smeti.

Že kmalu po 18.uri so se na vhodu v šotor pričeli zbirati najbolj zagreti oboževalci zasedbe Tomislav Bralić in klapa Intrade.  A jih je ob 19. uri z močno dozo slovenske glasbe pričakala domača zasedba Livada.
Napetost je naraščala vse do 21. ure, ko so na oder stopile zvezde večera. V njihovi družbi je ura zelo hitro odbila polnoč in čas je bil za skupino Kalypso, ki je uspešno zaključila dvodnevno rajanje pod viaduktom.

Veselica je bila nedvomno uspešna, saj je po slovenski tradiciji oba dneva tekla tudi kri – res da bolj po nesreči kot zares, a če že dež spremlja vse naše veselice, zakaj bi se tradicija izneverila? 

Taka prireditev je velik finančni in organizacijski zalogaj. Vse ni šlo gladko, a gasilci smo znani po tem, da vsako težavo hitro rešimo.
Koncert sicer ni bil razprodan, a je bilo vseeno vzdušje enkratno, prostora pa zadosti, da se je lahko čisto vsak zavrtel v ritmih zabavne glasbe.

Ne gre prezreti zahvale vsem dobrotnikom, ki so finančno ali z brezplačnim delom podprli Noč pod viaduktom 2016.  Na pomoč so nam priskočili čisto vsi, ki smo jih prosili, velikokrat le za ceno besede HVALA.

Sponzorji prireditve so bili: 
AMT 24 d.o.o.,  Avtohiša Vič d.o.o., Avtotrade d.o.o., Birosistemi d.o.o., Biro OGIS d.o.o. , Gostilna Bistra, GO-DO d.o.o., Mihael Šraj s.p., Kim-vi d.o.o., Si-ma-ja, Špan d.o.o.,  Urh d.o.o.

Posnetek koncerta si lahko pogledate tudi na spletu. >klik<

Za PGD Borovnica

Igor Trček

Oglejte si tudi