Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Novo staro vodstvo PGD Breg - Pako

Komaj je staro vodstvo PGD Breg - Pako, ki so ga na občnem zboru, 2. marca, v skoraj nespremenjeni sestavi izvolili znova, zaključilo obsežno prenovo doma, nakup novega vozila in odmevno proslavo 90-letnice društva, že razmišlja o nakupu moštvenega vozila oz. menjavi strehe.
Na čelu društva tudi po zadnjem občnem zboru ostaja dvojec Smole-Janko na mestu predsednika, Niko pa na mestu poveljnika. V upravnem odboru bodo v naslednjem mandatu sedeli Tone Čepon, Albina Molek, Mateja Kralj, Rok Šmon, Martina Smole, Milan Petelin in Blaž Pretnar; v nadzornem odboru Janko Šivic (predsednik), Slavka Gerdina in Matej Rudolf; v disciplinski komisiji pa Janko Čepon (predsednik), Darko Skubic, Lado Gerdina, Marko Kovač in Emi Brancelj. V poveljstvu bodo poleg Smoleta še Franci Pirc, Marjan Kovač in Rok Šmon.

Poleg že večkrat omenjenih aktivnosti ob pripravi in izvedbi proslave ob 90-letnici društva (nabava novega vozila,  rekonstrukcija gasilskega doma, ureditev okolice …) so se v lanskem letu brežanski gasilci udeležili Florjanove maše, parad, ekskurzij, vaj, tečajev in tekmovanj gasilske zveze, varovali prireditve, pregledovali hidrante, s koledarji obiskovali krajane ipd. Sodelovali so tudi na več intervencijah: maja je gorel leseni objekt v Bistri, avgusta je gorela tovarna Liko, septembra pa stanovanjska hiša na Mikuževi cesti. Zavoljo izjemnih stroškov, ki jih je društvo imelo v preteklem letu, letos začenjajo praktično z ničle, z manj kot tisočakom na računu. Kljub temu neprijetnemu dejstvu so odločeni, da bodo v tekočem letu uredili še orodišče in muzejsko sobo, izobraževali in usposabljali članstvo, se udeležili vseh aktivnosti zveze ter že v letu 2013 povečali število hidrantov na Bregu, v srednjeročnem obdobju pa bodo, po možnosti, pridobili gasilsko moštveno vozilo oz. motorno brizgalno ali zamenjali strešno kritino na gasilskem domu. Pri tem jim bo zagotovo v pomoč tudi lani pridruženih 27 novih, predvsem mlajših članov in članic. Za prihodnost društva se zdaj res ni več bati.

Najprijetnejši del večera je bila seveda podelitev priznanj in spričeval, ki je pripadla predsedniku GZ Vrhnika Brikciju Trčku in poveljniku Vinku Keršmancu. V čin gasilca so napredovali Matej Rudolf, Martina Smole, Blaž Pretnar, Miha Šivic, Jernej Krašovec in Simon Gornjak. Niko Smole je opravil tečaj iz vodenja intervencij, tečaj za dihalne naprave sta opravila Matej Rudolf in Miha Šivic, medtem ko je tečaj informatike uspešno zaključila Martina Smole. Jubilejni priznanji za 40 let dela v gasilskih vrstah pa sta prejela Janko in Anton Čepon. Vsem čestitamo.

 

Damjan Debevec

Oglejte si tudi