Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Čistilna akcija tudi v naši občini

1. aprila bo tako v naši občini kot tudi v večini drugih krajev na območju Ljubljanskega barja v sodelovanju s Komunalnim podjetjem Vrhnika potekala organizirana akcija spomladanskega čiščenja okolice. Akcija bo izpeljana v vsakem vremenu (razen v primeru snega). Za osnovne šole in vrtce bo čistilna akcija v petek, 31. marca.

Zbirno mesto, kjer boste prejeli rokavice in vreče za pobiranje odpadkov in malico, bo pred stavbo Občine Borovnica, na Paplerjevi ulici 22, v Borovnici, v soboto, 1. aprila, ob 8.00. Tiste, ki boste čistili ob cestah prosimo, da s seboj prinesete odsevne jopiče oz. telovnike. Nekaj jih bo sicer na razpolago tudi na zbirnem mestu.
Akcija je namenjena:

  • ureditvi okolice prometnih poti ter ureditvi otroških in športnih igrišč, sprehajalnih (tudi gozdnih) poti in njihove okolice,
  • ureditvi okolice brežin, strug, potokov, rek, jezer, ribnikov in jarkov, barjanskih travnikov, gozdov, kraških jam ter drugih kraških in barjanskih naravnih posebnosti,
  • druženju in medsebojnemu spoznavanju ter krepitvi duha sodelovanja med občani.

Občina Borovnica bo koordinirala dejavnosti društev in posameznikov ter izvajalcev javne službe. Komunalno podjetje Vrhnika bo zbrane odpadke brezplačno prepeljalo v Zbirni center Vrhnika.

Vse predstavnike društev oziroma vodje skupin na čistilni akciji prosimo, da nas predhodno, najkasneje do 24. marca, obvestite o tem, koliko oseb se namerava akcije udeležiti in katero območje namerava posamezna skupina čistiti, koliko vreč na podlagi dosedanjih izkušenj potrebujete ter na katerih mestih naj bi zbrane vreče prevzelo JP KPV.

Vabljeni ste tudi, da se v ponedeljek, 20. marca, ob 18.00, v sejni sobi Občine Borovnica na Paplerjevi ulici 22 v Borovnici udeležite kratkega sestanka v zvezi z organizacijo in izvedbo čistilne akcije. Mesta za odlaganje vreč bodo 24. marca objavljena na spletni strani www.borovnica.si v rubriki Aktualno. Za podrobnejše informacije se lahko obrnete na Andreja Klemenca, tel. 01 750 74 68, 041 222 783, andrej.klemenc@borovnica.si.

Oglejte si tudi