Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Gasilski dom Brezovica pri Borovnici gostil žene in dekleta

Tiste četrte sobote v marcu smo dekleta in žene vstopile v gasilski dom Brezovica pri Borovnici s podarjenim rdečim cvetom v rokah, ki je dišal po pomladi.
Tej so še dodatno razprli krila naši mladi gasilci in gasilke, ki so se ta večer spremenili v recitatorje, igralce, pevce, harmonikaše. Obudili so se spomini, utrnile so se solze, bile smo ponosne, da imamo v naši kotlini tako samozavestno nastopajoče in take mlade glasbene ustvarjalce – dekliški pevski trio, harmonikaša Nika. Ti imajo pred seboj prav gotovo svetlo glasbeno prihodnost. Seveda o borovniških "Slakih" – ansamblu Livada ne gre izgubljati besed. Zasrbele so nas pete, a smo ugotovile, da se brez naših moških in prostora glede tega ne da kaj dosti storiti. Ampak – saj se bliža sezona veselic!

Sicer pa je pred okoli 40 leti na odru tega gasilskega doma stala prva generacija mladih. Leta so tekla, menjale so se male glavice, zamenjal se je prostor in oder. A ostala je dirigentska roka naše neutrudne Metke Repar Pristavec, dobra volja predsednika PGD Brezovica pri Borovnici – Jožeta Drašlerja, ki finančno in organizacijsko podpira dogodek, in pridne roke naših gospodinj – pod taktirko Franje Jereb, ki poskrbi, da se na gasilskih mizah ob tej priložnosti vedno znajdejo dobrote.

Po dobrih dveh urah lepih misli o mamah, pomladi in toplem soncu smo izstopile v ... belo-puhast mrzel večer. Kot da bi se babica zima medtem odločila, da še ne bo odšla! Brez dvoma so jo premamili nežni glasovi nastopajočih in tople duše organizatorjev! Hvala vam. Pripravili ste nam lep, nepozaben večer!

Karmen Stanovnik

Oglejte si tudi