Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Vabilo na likovni tečaj

Humanistično-umetniško društvo Karel Barjanski vas vabi, da se udeležite tečaja Likovna artikulacija risbe. Tečaj bo potekal od oktobra do maja, in sicer enkrat na teden po šest šolskih ur. Cena tečaja je 25 EUR na mesec. Prijavite se čim prej, najpozneje 4. oktobra oziroma do zapolnitve skupine (največ osem tečajnikov).

Na tečaju lahko sodelujete vsi, ki želite izpopolniti svoje znanje iz risanja tihožitij in tudi anatomije človeškega telesa. Prav tako ste na tečaj vabljeni poznavalci s kakršnimkoli predznanjem in vsi, ki se s to dejavnostjo ljubiteljsko ukvarjate oziroma se nameravate ukvarjati.

Na tečaju se bomo seznanili z osnovnimi pristopi risanja ali jih bomo le ponovili. Vsa predavanja bodo podkrepljena s strokovnimi uvodnimi in tudi posameznimi pristopi. V sklopu tečaja si bomo v galerijah ogledali določena dela, ki nam bodo v oporo pri našem ustvarjanju. Seznanili se bomo z različnimi žanri, ki jih bomo pozneje upodobili na papirju. Vsekakor bo tečaj zajemal tudi korekture, ki so nujno potrebne za izvedbo študij, krokijev in tudi končnih izdelkov. Predvidene so skupinske razstave del, ki jih bodo tečajniki med letom izdelali doma ali v sklopu tečaja. Ves potreben material bodo udeleženci dobili na tečaju, prav tako so v ceno všteti ogledi galerij. Ob koncu bodo tečajniki dobili potrdilo.

Prijavite se lahko pri predsedniku društva HUD Karel Barjanski Jožetu Zormanu (tel.: 041 548 926, elektronski naslov: leples@siol.net).  

Oglejte si tudi