Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
1°C
NED.
21°C
4°C
Oceni objavo

Kravji bal kljub dežju uspel

Sedeminpetdeseti Kravji bal je za nami. Zapomnili si ga bomo po težki odločitvi glede na vremensko napoved, ki se je zadnjih deset dni pred Kravjem balom menjala vsak dan.

Zapomnili si ga bomo po rekordnem številu razstavljalcev, ki so na stojnicah prodajali večinoma ročno izdelano in zanimivo robo. Letos seveda ne moremo pisati o presežkih, vendar smo mnenja, da je tudi letošnji Kravji bal uspel.

 

Še bolje bi bilo, ko ne bi po sprevodu majerjev in živine približno eno uro padal dež in žal so se ljudje že odpravljali domov.

 

Praktično smo izpeljali Kravji bal, obiskovalcev je bilo sicer manj kot ob lepi napovedi in sončnem dnevu, vendar smo zadovoljni, saj se ga je kljub vsemu udeležilo skoraj 5000 obiskovalcev.

 

V ponudbi smo imeli več kot 60 stojnic, raznovrstno gostinsko ponudbo, ki namenoma ni vključevala čevapčičev, otroške delavnice, konjski trg, LesEnDemo, prodajo in ogled avtohtonih cik in zelo pester program dogajanja na odru. Novost je bilo sodelovanje Turizma Bohinj z Lip pohištvom Bohinj, Alpino in Gorsko reševalno službo.

 

Pokazalo se je, da imajo naši obiskovalci Kravji bal radi, in to nas bo tudi v prihodnje polnilo z energijo, da poskušamo Kravji bal v prihodnje organizirati še bolje, saj seže dober glas o naši glavni jesenski prireditvi resnično daleč naokrog. Želeli bi še več vključitve lokalnega prebivalstva, predvsem kot majerji, majerice, pastirji.

 

Letos smo prvič poskusili sprevod organizirati drugače in menimo, da nam je kar dobro uspelo, še posebej po odzivu obiskovalcev.

 

Zahvaljujemo se vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k uspešni izvedbi in vsem, ki ste poslali vaša mnenja in čestitke.

 

 

TD Bohinj

 

Oglejte si tudi