Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Godbeni dan v Bohinju

Glasbeno društvo Bohinj je vstopilo v 15. leto delovanja in ustvarjanja. Osrednja slovesnost v počastitev jubileja, ki smo ga poimenovali »Godbeni dan«, je bila v soboto, 15. junija 2013. Praznovanja so se udeležili štirje pihalni orkestri z okoli 130 godbeniki.

 

Praznovanje je bilo zasnovano v več sklopih.

 

Srečanje z godbeniki iz pihalnih orkestrov Gorje, Lesce, Jesenice-Kranjska gora in Vrh nad Laškim in njihovi  promenadni nastopi v vaških jedrih: v  Češnjici, Srednji vasi, Stari Fužini ter na Kamnjah in Bohinjski Bistrici.Lepo sobotno popoldne je v vaška jedra bohinjskih vasi privabilo veliko občanov, ki so z navdušenjem spremljali v promenadah gostujoče godbenike. 

 

Prava paša za oči je bila tudi parada gostujočih godb, ki se je vila od kulturnega doma J. Ažmana do dvorane Danica. Po vsej okolici je odmevalo prešerno igranje pihalnih orkestrov, v katerih je igralo preko 120 godbenikov.

 

Vrhunec praznovanja je bil jubilejni koncert Godbe Bohinj, ki je v razširjeni zasedbi izvedel pester program. Program je vključeval je skladbe iz samih začetkov nastajanja pihalne zasedbe do zahtevnejših, že profesionalnih vložkov. V razširjeni zasedbi so sodelovali člani drugih godb, ki so pomagali igrati na pomembnih koncertih, tekmovanjih, mednarodnih festivalih in drugod. Koncertantom so dirigirali Daniel in Roman Leskovic, Klemen Langus, Marko Žirovnik in ob sklepu vsem godbenikom še Ivan Medved. V programu so nastopili tudi pevci mešanega pevskega zbora iz Srednje vasi pod vodstvom Franke Pavić Sodja.

  • Druženje z Bohinjskimi muzikanti in Gorenjskimi zvoki

 

Zaključek prazničnega dne je predstavljalo druženje z Bohinjskimi muzikanti in Gorenjskimi zvoki.

Oglejte si tudi