Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Usposabljanje za delo v gozdu

Bled - Na Zavodu za gozdove Bled so zapisali, da pri delu v gozdu ugasne preveč življenj. Delo v gozdu spada med najzahtevnejša  in najnevarnejša dela, s katerim se srečujemo v Sloveniji. Še posebno je delo v gozdu nevarno v sedanjih, zaradi žledoloma izrednih razmerah, ko poškodovano drevje predstavlja dodatno nevarnost. Na Zavodu za gozdove Slovenije menijo in predlagajo, da bi moral biti tudi lastnik gozda vsaj minimalno usposobljen in opremljen za varno delo v svojem gozdu, čeprav zakonodaja tega ne predvideva.

Tudi zaradi tega so na Zavodu za gozdove Bled odločili, da z lastnimi inštruktorji pričnejo z  desetdnevnimi usposabljanji za Nacionalno poklicno kvalifikacijo sekača. Gre za poklicno kvalifikacijo, ki je zahtevana za izvajanje profesionalnega dela v gozdu kot samostojno dejavnost. Menijo, da bi bila podobna, zahtevnejša usposabljanja in osvojena znanja primerna za vsakogar, ki želi delati v gozdu, predvsem lastnike gozdov.

Predstavitev usposabljanja in ostalih aktualnih dogodkov v zgornje-gorenjskih gozdovih bo v četrtek, 21. maja ob 11h v sejni sobi Zavoda za gozdove Bled.

Oglejte si tudi