Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

V Campingu Bled nove glamping družinske hiške in wellness v naravi

Bled  - V Campingu Bled, kjer so prvi v Sloveniji razvili produkt glamuroznega kampiranja, so v letošnjem letu postavili štiri nove mobilne družinske hiške. Narejene iz naravnih materialov, z velikimi steklenimi površinami, omogočajo občutek bivanja na prostem in obenem udobje hotelske namestitve. V ekološki vasici Gozdnih vil so pred letošnjo sezono uredili novo savno s počivalnico in ponudbo wellness storitev v naravi. Produkt dopolnjujejo tudi po ponudbeni plati. Razvili so vrsto tematskih paketov za najrazličnejše ciljne skupine.

V petzvezdičnem Camping Bled, ki velja za vodilni kamp v skupini Sava Hotels & Resorts tako po številu nočitev kot tudi po mednarodni prepoznavnosti in uvajanju novih produktov, sledijo najnovejšim trendom v svetovnem kampiranju. Tako so že v letu 2010 prvi v Sloveniji pričeli z razvojem glampinga (glamping = glamurozno kampiranje). Ekološka vasica Gozdne vile, ki izhaja iz bogate kulturne dediščine okolja in to okolje tudi minimalno obremenjuje, trenutno obsega 12 hišk s skupno 24 ležišči, nudi možnost najema individualnih kopalnic in ponudbo kulinarike iz petzvezdičnega Grand Hotela Toplice ter raznovrstne tematske pakete. Letos so produkt nadgradili z ureditvijo savne v eni izmed gozdnih vil in počivalnico ter ponudbo wellness storitev v naravi.

 

Na podlagi povečanega povpraševanja po skupnih družinskih namestitvah v slogu glampinga so pred začetkom letošnje sezone v neposredni bližini Gozdnih vil postavili štiri nove družinske mobilne hiške, ki nudijo vso opremo in storitve za glamurozno družinsko kampiranje. Na dobrih 25 kvadratnih metrih je ločena spalnica z zakonsko posteljo, skupni prostor s pomožnim ležiščem, kuhinjskim delom in pogradi za otroke ter ločena kopalnica. Zunaj hiške je manjša terasa s čudovitim razgledom, pred vhodom v hiško pa je nameščena zunanja sedežna garnitura. 

 

»Nove družinske glamping hiške, ki so v celoti iz naravnih materialov in velikimi steklenimi stenami, sprejmejo do šest oseb, so ogrevane in dobro izolirane. Lesena konstrukcija pa omogoča, da je hiška zelo zračna. Gostom pa ne ponujamo le udobnejšega bivanja v neposrednem stiku z naravo, pač pa jim tudi omogočamo, da svoj oddih na Bledu preživijo čim bolj okolju prijazno. V našem kampu prevladujejo tuji gostje, zato smo izjemno veseli, da je produkt glampinga priljubljen tudi pri domačih gostih, je izpostavil Nejc Kelbl, vodja Campinga Bled.

 

Barbara Stopinšek, Sava Hoteli Bled

Oglejte si tudi