Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Razrešili Miloša Janšo

Bled - Iz Veslaške zveze Slovenije so sporočili, da so se zaradi stagnacije vrhunskih tekmovalnih rezultatov v zadnjem obdobju in razhajanja glede pogledov na dolgoročni razvoj veslanja z dnem razšli z dolgoletnim selektorjem slovenskih veslaških reprezentanc Milošem Janšo, ki je sicer v preteklosti vodil slovenske veslače do vrhunskih dosežkov. Predsednik zveze Jošt Dolničar bo v naslednjih dneh pričel z izbiro novega kandidata za selektorja.

 

Miloš Janša, ki je bil za selektorja nazadnje imenovan lansko pomlad, je to funkcijo opravljal vse od osamosvojitve. 64-letni Blejec, po izobrazbi pravnik, je bil sicer v preteklih letih eden od tvorcev uspešne slovenske veslaške zgodbe in trener večine posadk, ki so na olimpijskih igrah in svetovnih prvenstvih osvajale medalje od 80-ih let prejšnjega stoletja dalje.

 

Predsednik Veslaške zveze Slovenije Jošt Dolničar, ki do nadaljnjega prevzema nujno koordinacijo reprezentančnih obveznosti, je že pričel z aktivnostmi za imenovanje novega selektorja.  

Oglejte si tudi