Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
1°C
JUTRI
21°C
4°C
Oceni objavo

Mali blejski maraton

Bled - Na zadnjo avgustovsko nedeljo, 30. avgusta 2015, se bo v idiličnem okolju Blejskega jezera odvila 6. ponovitev Malega blejskega maratona, ki bo letos prvič štela tudi za enega od tekov v seriji Gorenjska – moj planet.

Blejski mali maraton skupaj z rekreativnim tekom na 5,9 km po idiličnem okolju vsekakor sodi med

enega najlepših slovenskih tekov zaradi česar predstavlja tudi odličen zaključek poletnih počitniških tekov.

Po drugi strani pa je tudi prvi resen preizkus tekaške pripravljenosti pred pomembnimi jesenskimi teki z oktobrskim vrhuncem - Ljubljanskim maratonom.

 

Letošnji maraton bo potekal po ustaljeni trasi, po poteh okrog Blejskega jezera, mimo vile Bled, pod gradom, mimo vile Prešeren, vse do cilja v Mali Zaki. Dolžine prog in kategorije ostajajo nespremenjene. Poleg malega maratona na 21 km se bodo udeleženci tudi letos lahko preizkusili na krajšem rekreativnem in družinskem teku na 5,9 km oziroma otroci na otroškem Zakijevem teku. Glede na pretekla leta pa je letos predvidenih nekaj organizacijskih sprememb. Največja bo ta, da je začetek prireditve prestavljen na nedeljske dopoldanske ure. Start malega maratona in družinskega teka bo ob 10.00 uri. Start otroškega Zakijevega teka pa ob 9.30 uri.

Ena od novosti letošnjega Malega blejskega maratona je tudi skupinska prijava. Skupino mora sestavljati 10 članov, ki lahko tečejo v različnih kategorijah in na različnih progah. Prijava za skupine je tudi ugodnejša tako da predlagamo tekačem, da se organizirajo v skupine in s tem izkoristijo še dodatno ugodnost pri prijavi.

Dogajanje bo spremljala sproščena zabava z glasbeno skupino.

Več o sami prireditvi si lahko preberete na www.maratonbled.si oziroma www.gorenjska-mojplanet.si.

Predprijave še do 25. avgusta !

Oglejte si tudi