Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Očistimo Bled 2013

Bled - V Občini Bled bomo tudi letos izvedli akcijo "Očistimo Bled z okolico", ki bo potekala po vseh krajevnih skupnostih v soboto, 13. aprila. Posameznike, društva, krajevne skupnosti in druge organizacije pozivamo k sodelovanju! Glede na dober odziv v preteklih letih tudi letos pričakujemo dobro udeležbo, saj poleg sanacije najbolj motečih in nevarnih divjih odlagališč želimo urediti še vaška jedra, skupne javne in  zelene površine, igrišča, prireditvene prostore, sprehajalne in turistične poti, šolske poti ter okolico šol in vrtcev, obrežja potokov, rek in obalo jezera. K sodelovanju želimo pritegniti čim več društev in krajanov, pa tudi prostovoljcev s stroji in prevoznimi sredstvi za prevoz odpadkov na zbirna mesta. Zbrane odpadke bo ta dan od 8. do 14. ure možno pripeljati direktno na Zbirni center ob čistilni napravi ali pa na zbirno mesto ob Infrastrukturi Bled na Rečiški 2.

 

Občanke in občani na Infrastrukturi Bled lahko izkoristijo možnost brezplačnega odvoza 4 m3 kosovnih odpadkov, 3 m3 zelenega odpada letno in da lahko dobijo 50 vrečk za biološke odpadke z boni, ki so jih prejeli na dom.  

 

Priprave na letošnjo akcijo koordiniramo v občinski upravi, predsedniki krajevnih skupnosti in  predstavniki Infrastrukture Bled, vodi pa jo predstavnik Društva za varstvo okolja Miha Žvan.   Sočasno nadaljujejo z iskanjem in odkrivanjem divjih odlagališč, morebitne nove lokacije posredujte občinskemu koordinatorju na vintgar@gmail.com ali po tel. 031 617 851.

 

Kljub uspešni akciji v preteklih letih in vse bolj uveljavljenemu ločenemu zbiranju odpadkov še vedno ugotavljamo, da del odlagališč na zasebnih parcelah nastaja s soglasjem lastnikov ali pa jih ti celo sami uporabljajo za odlaganje raznih odpadkov, večkrat tudi neprimernih. Gre za deponije različnih podjetnikov s področja gradbeništva, zaključnih del, lastnikov gradbenih strojev in traktorjev. Zato želimo, da se v sanacijo divjih odlagališč vključijo predvsem lastniki parcel, kjer se le-ta nahajajo, ali pa v akciji vsaj dovolijo dostop prostovoljcem na njihova zemljišča.

 

Vse, ki se letošnje akcije ne boste mogli udeležiti prosimo, da v tem času poskrbite za urejenost okolice svojih domov in obcestnih pasov. Prošnja velja tudi vsem direktorjem in zaposlenim, da poskrbijo za primerno urejenost svojih objektov, dostopnih poti in bližnje okolice.

 

Na koncu naj vas spomnimo, da je vse gradbeni odpadke (izkopi, ruševine) možno odlagati v gramoznici v Ribnem, zeleni odpad pa v čim večji meri uporabite za kompost. Pred akcijo bosta Občina in Infrastruktura Bled poskrbeli za vrečke in rokavice ter za pravočasni odvoz zbranih odpadkov, krajevne skupnosti pa na svojem področju za izvedbo akcij, ki se bodo že tradicionalno zaključile s krajšim družabnim srečanjem udeležencev.

 

Z željo, da bi s skupnimi močmi tudi letošnjo akcijo izvedli kar se da uspešno, se Vam za vaš trud in sodelovanje že vnaprej zahvaljujemo!

 

 

Jože Dežman, Občina Bled

Oglejte si tudi