Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Obnovljena Astoria je odprla vrata

Bled - '' To je dobra novica, '' je ob včerajšnji otvoritvi prenovljenega šolskega hotela Astoria na Bledu dejal predsednik republike Borut Pahor, ki skupaj z vršilko dolžnosti direktorice Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Bled, Rožico Slavico Ferjančič prerezal otvoritveni trak.

 

Obnova hotela je potekala leto dni in je stala nekaj več kot pet milijonov evrov. Hotel je že sredi maja sprejel prve goste, študentom pa nudi bolj kakovostne pogoje za praktično izobraževanje. S prenovo pa so v hotelu pridobili še učilnico strežbe, novo šolsko kuhinjo, prostore za izvajanje strokovnih predmetov in novega programa wellnessa. Posodobljen pa je bil tudi gostinski in turistični del hotela, obnovljenih je bilo 24 sob, restavracijska kuhinja in vsi spremljajoči prostori.

 

Kot je povedala direktorica hotela Sabina Rešek, so dobro zasedeni, prav tako pa dobro kaže tudi do konca poletne sezone, welness ponudba pa bo poskrbela, da bodo gostje v hotel zahajali tudi izven sezone.   

Obnovo so sofinancirali Evropski sklad za regionalni razvoj, Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport.  

Oglejte si tudi