Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Številne investicije v občini

Bled - Poročali smo, da je Občina Bled v letošnjem poletju začela z energetsko sanacijo Zdravstvenega doma Bled. Sicer pa je Občina Bled na istem razpisu pridobila tudi 417.000 € za energetsko sanacijo Vrtca Bled, ki pa se bo pričela predvidoma marca 2014.

 

V poletnem času oz. času šolskih počitnic se izvaja tudi rekonstrukcija dela Seliške ceste med osnovno šolo in vrtcem, kjer bo poleg razširjene ceste umeščena tudi nova mešana površina za pešce in kolesarje. Tudi ta dela so na obrobju naselja in prav tako ne vplivajo na številne obiskovalce, ki se v teh dneh mudijo na Bledu. Asfaltiranje je tako predvideno že 19. 8., tako da se bodo učenci in učitelji v novo šolsko leto pripeljali že po novi cesti. Investicija je vredna 250.000 €. Gre za tretjo fazo urejanja širše okolice šole, potem ko smo v preteklih dveh letih zgradili novo parkirišče in enosmerno dovozno cesto.

 

Takoj septembra bodo nadaljevali z urejanjem šolskega športnega in naravoslovnega parka ( na fotografiji). V ta namen so pridobili tako sredstva Fundacije za šport (90.000 €) kot posebna sredstva za občinske investicije (216.000 €). Razliko do celotne (400.000 €) investicije bodo pokrili iz občinskih virov.

 

Ob 40-letnici KS Zasip so dokončno predali v uporabo vaško jedro Rebr v Zasipu, kjer so dela potekala kar eno leto in pol. Celovito je urejena vsa komunalna infrastruktura s cestami ter vaškimi javnimi površinami (trgi, korita, poti). Vrednost del je bila 750.000 €. Še pred turistično sezono je bila obnovljena in komunalno urejena tudi cesta proti Blejskemu gradu (vrednost 450.000 €), so sporočili z Občine Bled.

Oglejte si tudi