Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
1°C
NED.
21°C
4°C
Oceni objavo

Parkirišče na območju Vezenin

Bled - Območje bivše tovarne Vezenin na Bledu, znano tudi kot Spodnje Seliše, se po večletnem zastoju končno ureja. Potem ko je občina bivšemu lastniku že v prejšnjem mandatu omogočila sprejem in spremembe ustreznih prostorskih aktov in je ta delil usodo številnih nasedlih in propadlih podjetij oziroma investitorjev, je v lanskem letu nepremičnino kot glavni upnik odkupila Sberbanka.
Banka je z drugim solastnikom območja, Mercatorjem in občino takoj pristopila k aktivnostim za urejanje območja. Tako so v preteklih tednih odstranili ruševine podrtih proizvodnih objektov, medtem ko osrednja stavba
v lasti Mercatorja še čaka na rušenje.

 

Občina bo na tako očiščenih zemljiščih uredila začasno parkirišče, ki bo v celoti pripravljeno za leto 2015.
Vzporedno med lastniki že potekajo dogovori o menjavah zemljišč in pripravi novega prostorskega načrta, ki bo glede na predhodno analizo potreb Bleda, na novo opredelil namembnost. Še vedno so najbolj izpostavljene potrebe občine kot je izgradnja večjega parkirišča, avtobusne postaje, vzpostavitev lokalnega centra za zaščito in reševanje, pa tudi manjšega nakupovalnega središča. Za ostale programe kot so dom za starostnike, oskrbovana stanovanja in morebitne druge dejavnosti pa se podrobnejše analize še izvajajo glede na interes med prebivalci in širše.

 

Občina Bled

Oglejte si tudi