Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
17°C
3°C
Oceni objavo

Na Bled prihajajo relikvije svetnika

Bled - Danes in jutri na Bled prihajajo relikvije sv. Janeza Boska . Na Bledu jih bodo sprejeli  pod geslom Svetnik med nami.   

Don Bosko je živel v Turinu, v severni Italiji med leti 1815 in 1888. Njegov čas zaznamuje čas hitrega razvoja tovarn. Plaz ljudi se je zgrnil s podeželja v mesto za delom. Mladi so se potikali po ulicah, obupani, brez dela, pripravljeni na vse slabo. Don Boska je položaj ljudi, še zlasti pa mladih, globoko pretresel. Spraševal se je, kaj lahko stori in spoznal, da fantje potrebujejo nekoga, ki jim bo pomagal, da se bodo naučili poklica in našli delo; predvsem pa potrebujejo nekoga, ki jim bo pravi prijatelj.   Mlade danes prav tako zaznamujejo izguba lastne identitete, virtualni svet, doživljajo strah pred prihodnostjo, v sebi so krhki, težko se soočijo s težavami in trpljenjem … Vsako zgodovinsko obdobje ima svoje značilnosti. Vzgojno delo pa je bilo pomembno v don Boskovem času in je pomembno tudi v našem času.   Don Bosko je pri svojem vzgojnem delu žel mnoge uspehe. Iz meseca v mesec se je ob njem zbiralo več mladih. Zato so ga večkrat prosili, da bi ustno ali pisno podal nekaj misli o svojem tako imenovanem preventivnem vzgojnem sistemu.   V nedeljo, 5. maja bo od 18. ure dalje pred blejsko župnijsko cerkvijo sv. Martina potekal uvodni program v pričakovanju don Boskovih relikvij, ki jih bodo sprejeli petnajst minut do sedmih zvečer. Sledila bo sveta maša, ki jo bo vodil blejski župnik   Janez Ferkolj. Po maši bo možnost osebne počastitve relikvij.  Nato bodo relikvije prenesli v sprevodu k sestram hčeram Marije Pomočnice , kjer bo potekalo celonočno bdenje. K nočni molitvi sestre vabijo VSE, lahko se pridružite kadarkoli med 22.30 in 7.30 uro.

V ponedeljek dopoldne, 6. maja, to je na praznik sv. Dominika Savia, ki je bil don Boskov gojenec v Oratoriju, bodo ob 8. uri obhajali hvalnice, sledila bo molitvena ura. Ob 10. uri bo sveta maša, ob 12h pa se bodo od relikvij poslovili.

Oglejte si tudi