Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Velikonočni koncert

Bled - Na Bledu bo ob veliki noči kar nekaj dogodkov, osrednji pa bo velikonočni koncert v nedeljo ob 20h v cerkvi Sv. Martina. Na koncertu bodo nastopili Matjaž Drevenšek, Lev Pupis in Gašper Primožič. Matjaž Drevenšek je redni profesor saksofona iz Akademije za glasbo v Ljubljani, ki je sodeloval z eminentnimi glasbeniki in pedagogi po več celinah sveta.  Je ustanovni član Komornega orkestra solistov Društva slovenskih skladateljev in prvi saksofonist Orkestra Slovenske filharmonije. Lev Pupis velja za enega izmed vodilnih klasičnih slovenskih saksofonistov. Študiral je na Dunaju, v Parizu in Ljubljani, kjer je zaposlen na Konservatoriju za glasbo in balet. Kot solist sodeluje s priznanimi komornimi in simfoničnimi orkestri, je ustanovitelj saksofonskega kvarteta Ensemble 4saxess.

Gašper Primožič je koncertni harmonikar, ki je zaključil študij profesorja harmonike ter koncertnega harmonikarja na Koroškem deželnem konservatoriju v Celovcu in podiplomski študij na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost v Gradcu na umetniškem oddelku. 

Na prazničnem koncertu bodo izvajali dela starih avtorjev Johanna Sebastiana Bacha, Cesarja Francka, Isaaca Albeniza in tudi modernejših komponistov.

Vstop bo prost.

Oglejte si tudi