Logo MojaObčina.si
JUTRI
17°C
3°C
NED.
22°C
4°C
Oceni objavo

Bled z investicijami in pridobitvami stopa v glavno turistično sezono

Bled - Na današnji novinarski konferenci blejskega župana  Janeza Fajfarja, Turizma Bled, Zavoda za kulturo in Infrastrukture so na Bledu predstavili aktualne investicije in načrte pred glavno turistično sezono. Obnovi vaških jeder na Mlinem in na Bohinjski Beli, projekta sta skupaj vredna več kot milijon in pol evrov, gresta h koncu.  Vaško jedro Bohinjska Bela bodo odprli 14. junija, jedro na Mlinem pa 22. junija. Ob vstopu na Bled nastaja prenovljen info center v stavbi TNP, ob Blejskem jezeru pa se začenja okoli 100.000 evrov vredna prenova 250 metrskega pasu ob obali od hotela Toplice do Grajskega kopališča.

Gre za začetek revitalizacije zelenih površin v ožjem središču Bleda.

 

Obsežne investicije se pripravljajo tudi na Blejskem gradu, kjer s pomočjo norveških skladov načrtujejo obnovo obeh grajskih podstrešij, rezultati razpisa bi morali biti znani še pred glavno turistično sezono, z deli pa bi lahko začeli jeseni.

 

Bled sicer v poletje vstopa s še eno pridobitvijo, to pa je nova trim steza na Straži. Nastala je na lokaciji starih, vendar že zelo dotrajanih točk. Za obnovo steze, ki bo brezplačno na voljo domačinom in obiskovalcem, so moči združili Turistično društvo Bled, Infrastruktura Bled, Turizem Bled, Koren sports in iizvajalec del Servis MR.

 

Na Turizmu pričakujejo, da bo letošnja sezona še boljša od lanskoletne, saj naj bi se število nočitev povečalo za od dva do tri odstotke.

Oglejte si tudi