Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
NED.
22°C
8°C
Oceni objavo

Smo pravljični junaki s plesnimi koraki

Eleno Mikuž, ajdovsko učiteljico plesa, ki zadnjih 13 let z nasmeškom na obrazu in polno mero dobre volje naše otroke uči plesnih korakov, poznamo po plesnih nastopih, ki jih naši malčki izvajajo na šolskih odrih, prireditvah, obletnicah, tekmovanjih ... Kot mentorica in koreografinja svoje znanje otroške pedagogike prenaša na naše najmlajše. Kot pomočnica predšolskih otrok velikokrat sodeluje tudi z različnimi vrtci po Sloveniji, kjer s svojim načinom in energijo pozitivno vpliva na vzgojo in počutje otrok. Ves čas se izobražuje pri številnih plesnih terapevtih in si pomaga s plesno umetnostjo, katero uporablja pri samih uricah plesa.

18. aprila, smo Eleno srečali v vlogi vrane v nabito polni Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini. Tokrat s predstavo »zgodba o volku, ki je iskal svojo pravljico«, prirejeno po pravljici Mojiceje Podgoršek, ki bo zaradi nepričakovanega zanimanjain izjemnega prepleta gledališča in plesa, doživela svojo 2. ponovitev 9. maja ob 18.uri v Dvorani prve slovenske vlade.

V predstavi, ki ji je tokrat dodala še gledališke vsebine, je sodelovalo veliko otrok in odraslih. Pravljica je nastala s pomočjo Tee Filipič, ki je zgodbo tudi oblikovala in priredila ter Nala Filipič Hvala, ki je v zgodbi igral glavno vlogo volka in pravljici dal prav poseben pečat. Posebno mesto je imela tudi Maruša Leban, ki je poskrbela, da sta tako glasba, kot ekipa delovali usklajeno.

Volk je padel in se udaril v glavo, zato se ni spomnil, iz katere pravljice prihaja. Začel jo je iskati pri različnih pravljičnih junakih. Končno jo je le našel, ampak se vanjo ni mogel vrniti, ker mu je to preprečila vrana. Slednja pa mu je podala rešitev – košaro, polno dobrot, s katerimi je lahko nahranil sebe in kozličke. Tako so vsi postali prijatelji. »Koza cela, volk pa sit« je na koncu le našel svojo pravljico.

Plesna predstava, v kateri se prepletajo različni plesni žanri, je odlično uspela.
Vabljeni torej na ponovitev predstave 9. maja ob 18.00.

Številni med nastopajočimi se pod Eleninim vodstvom pripravljajo na pomembno plesno tekmovanje »Šolski plesni festival«, ki bo potekal 10. maja 2016 v Novi Gorici. Držali bomo pesti.


Mateja P.

Oglejte si tudi