Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

IV. tradicionalni mednarodni turnir rokometnih veterank in veteranov

Leto je naokrog in Ajdovke smo se zopet potrudile in izpeljale že IV.tradicionalni mednarodni turnir rokometnih veterank in veteranov. Letos smo se odločile, da pripravimo turnir v Dobravljah. Kot je verjetno vsem znano, veliko rokometašev in rokometašic je prišlo tudi iz osnovne šole Dobravlje in zametki rokometa so bili prav v Dobravljah. Temu gre zahvala tudi odličnim strokovnim delavcem, ki so nas navduševali nad rokometom.

Turnir se je  odvijal dne, 28. marca 2015, v dvorani OŠ Dobravlje v Dobravljah. Ženska kategorija je bila ovita v Slovensko zastavo, ki so jo zastopale ekipe Idrije, Novega Mesta, Zagorja in Ajdovščine. V  moški kategoriji pa so se pomerili rokometaši iz Slovenije, Hrvaške in Italije. Iz Slovenije so se turnirja udeležile ekipe iz Sevnice, Krmelja in Koroške in  domačini Nebrušeni dragulji. Prav tako so nas  z udeležbo razveselili gosti iz Buj na Hrvaškem in zamejski Slovenci iz Italije.

Zlato je ostalo v Ajdovščini. Nebrušeni dragulji so se,  dobro pripravljeni, suvereno borili in prepričljivo osvojili pokal. Prav tako smo na ženski strani Ajdovke dokazale lepo igro, borbenost in srčnost in si priigrale drugo mesto. Prvakinje so bile rokometašice iz Novega Mesta. Omeniti moram, da so se izredno izkazali tudi posamezniki in sicer je doma ostal pokal za najboljšo igralko, ki ga je tokrat dobila Ana Žigon, pokal za najboljšega strelca, ki je šel v roke Aleksandra Boršota in imeli smotudi najboljšega vratarja BrankaKrauthakerja.

Ajdovke smo se pri organizaciji zelo potrudile. Veliko pomoč smo imele tudi s strani bivših igralk, ki pa ne tekajo z nami po igrišču. Poleg samega turnirja smo poskrbele še za srečelov, pogostitev vseh udeležencev med turnirjem, večerjo in zabavo po turnirju. Na veliko srečo je turnir potekal po časovnem načrtu, brez večjih poškodb ter v veselem vzdušju. Med turnirjem smo goste povabili tudi v Vinsko klet Lazar v Dobravljah in gostje so bili zelo navdušeni nad vrhunsko postrežbo in prijaznostjo.

Organizacija je bila velik zalogaj za nas, vendar nam je s pomočjo sponzorjev uspelo organizirati turnir, ki bo vsem ostal v lepem spominu. Izkoristile bi priložnost in se še enkrat zahvalile vsem , ki so nam priskočili na pomoč. Brez njih nam turnirja ne bi uspelo organizirati.

Zahvaliti se želimo tudi vsem ljubiteljem rokometa in vsem, ki nam po vseh teh letih stojite ob strani in nas spodbujate. Zavedamo se, da je še vedno veliko ljudi, ki so radi prihajali na naše tekme in nas tudi tokrat niso pustili na cedilu.

Ajdovke

Oglejte si tudi