Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
ČET.
26°C
11°C
Oceni objavo

Učenke in učenci OŠ Šturje Ajdovščina ponovno zlati na turistični tržnici

V šolskem letu 2013/14 sta Turistična zveza Slovenije in Zavod RS za šolstvo razpisala 28. državni festival Turizmu pomaga lastna glava. Tema letošnjega festivala je bila Na zabavo v naravo.
Turistično nalogo, katere glavni del je svojstven turistični program, so pripravile tudi učenke in učenci z OŠ Šturje Ajdovščina. Svoj zanimiv in inovativen turistični produkt so v torek, 15. aprila 2014, predstavili obiskovalcem in strokovni žiriji na turistični tržnici v Mercator centru v Kopru. Deležni so bili velikega obiska in številnih pohval. Za izdelano turistično nalogo in njeno predstavitev so ponovno (že petič zapored) prejeli najvišje – zlato priznanje Turistične zveze Slovenije. Hkrati so se uvrstili na zaključno tržnico, ki je potekala v Mercator centru v Mariboru 22. aprila. 2014.

Člani turističnega krožka OŠ Šturje Ajdovščina (Neja Gorup, Vancho Kostov, Nika Krašna, Jakob Remškar, Jure Štrancar, Nina Ukmar, Zala Červ in Anja Petrovčič) so pod vodstvom mentorjev Martina Štinjeka, Bojana Boleta in Petre Rodman predstavili turistično nalogo z naslovom PO BU(R/J)NI POTI (V družbi fosilov, hudiča in vode). Svoj turistični produkt so na tržnici promovirali z maketo Gore. V predstavitvi so maskote iz njihove naloge obiskovalce vabile na pot z dna Vipavske doline do vrha Gore in nazaj. Ob razgibani poti je bilo razstavljenih 35 fotografij, posnetih na najbolj markantnih točkah njihove naravoslovno-rekreativno-zabavne Bu(r/j)ne poti. Na vrhu modela Gore sta se bohotila Otliško okno s hudičkom in Čaven.

Hvala vsem tistim, ki so kakorkoli pripomogli k velikemu uspehu turistične naloge in njene predstavitve.

Martin Štinjek

Oglejte si tudi