Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Še ena nagrada za štursko šolo

Festival Turizmu pomaga lastna glava poteka že 27 let - Turistična zveza Slovenije z njim spodbuja šolarje pri iskanju vsebin, ki bi jih lahko ponudili obiskovalcem. Tema letošnjega razpisa je bila Potuj z jezikom.
Šturska ekipa je pod vodstvom mentorjev napisala nalogo z naslovom Slano? Sladko? Slastno!, v kateri so se 'sprehodili' po Ajdovščini in ob imenitnih jedeh spoznavali njeno zgodovino. Ugotavljali so, kaj so ob Hublju jedli v preteklosti in kaj danes, sestavili so tudi primerne menije. Tudi predstavitev je bila izvirna, saj so k rimskem stolpu vabili Rimljani, dvorni norček, graščak, kmet (na fotografji)…

Šturska šola je že na primorskem regijskem delu festivala, ki se je odvilo v novogoriškem Mercator centru, prejela zlato priznanje in se uvrstila na 'finale' v Mariboru (prav tako kot OŠ Col, medtem ko je otliška šola prejela srebro. 

V Mariboru se je predstavilo 27 šol, najvišje priznanje in prvo nagrado je prejela turistična skupina šturske šole. Martin Bavčar, Nejc Božič, Zala Červ, Karmen Novinec, Simon Pavlič, Sergej Praček, Haris Šišić, Ema Štrancar in Mojca Volk so si pod mentorskim vodstvom Bojana Boleta, Ksenije Černigoj in Martina Štinjeka prislužili enodnevni izlet na Debeli rtič s kopanjem in vodnimi športi.

Zlato turistično nalogo, tokrat pod naslovom Salsum? Dulce? Suave!, so člani turističnega krožka predstavili tudi domačemu občinstvu in sicer ob Mednarodnem dnevu muzejev.  

 

 rl

Oglejte si tudi