Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Srečanje starodobnih vozil

Društvo ljubiteljev starodobnih vozil iz Ajdovščine prireja 6. maja 2017, že 24. tradicionalno srečanje ljubiteljev starih avtomobilov in motorjev.

Zbrali se bomo na parkirišču za starim mlinom v Ajdovščini in si privoščili kavico z rogljičem. Start prvega avtomobila na reliju bo ob 9.30 na Lavričevem trgu. Peljali se bomo na Vitovlje, kjer bomo na kmečkem turizmu Malovščevo poskusili domače dobrote gospodinje Barbare. Po okrepčilu, bomo pot nadaljevali do Vipolž v Goriških Brdih, ogledali si bomo obnovljen grad, briški vinarji pa nas bodo razveselili z domačo kapljico. Sledil bo vzpon na Sabotin, kjer si bomo ogledali strelske jarke iz 1. svetovne vojne, postregli pa nas bodo s domačim golažem. Pot nas bo potem popeljala nazaj v Ajdovščino, kjer bomo v restavraciji hotela Pigal s kosilom, podelitvijo pokalov in priznanj udeležencem, ob prijetnem druženju zaključili naše letošnje srečanje.

Prepričani smo, da nas bo razveselilo tudi lepo vreme in tako prispevalo k veliki udeležbi starodobnih vozil in še lepši izvedbi srečanja. Za konec le še povabilo vsem, da si pobliže ogledate naše starodobnike, da bomo, čeprav smo že v letih, lažje zmogli zahtevno potovanje po naši prelepi dolini.

 

Društvo LSV Ajdovščina

Oglejte si tudi