Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
6°C
JUTRI
22°C
9°C
Oceni objavo

Žoga bend v lokavškem vrtcu

Zgodilo se je v tisti noči, ki se je otroci najbolj veselijo. Ko med zvezdami priroma na zemljo med vse pridne ljudi sv. Miklavž. Letos pravzaprav ni bilo nič drugače, le nekaj skromnih darilc mu je ostalo na dnu koša, ko je z jutranjim svitom prišel na konec sveta. Mimogrede jih je s svojim spremstvom odstavil na dvorišču ajdovskega doma starejših občanov. V priloženem pismu je stanovalce naprosil, naj ta skromna darilca odnesejo v lokavški vrtec, kamor zahajajo pridni otroci.
Ni nam ostalo drugega, kot da na sončno Miklavževo jutro člani Žoga benda s Tanjo in Mojco vzamejo pot pod noge in krenejo proti Lokavcu. Na dvorišču nas je ob prihodu polega sonca počakalo in obsijalo še 21 čudovitih otroških obrazov. V preprosti a toplo domači igralnici smo tako skupaj preživeli čudovito dopoldne. Ob medsebojnem veselju in druženju smo kmalu postali vsi bogatejši. Otroci so spoznali nove inštrumente, nova tolkala na katere se privabi zvoke na vsakršno zvrst glasbe. Stanovalci Doma starejših občanov Ajdovščina, ki so virtuozi na te inštrumente že tri leta pa so z veseljem delili vse svoje znanje z mladimi nadobudneži, hkrati pa  si napolnili  življenjske moči z vso to otroško energijo, ki ob takih druženjih veje med vsemi nami.

S kavo, čajem ter domačimi Miklavževimi piškoti smo zaključili prijetno druženje.  Otroci željni znanja so nam obljubili, da se na pomlad znova srečamo ter morda pripravimo oz. zrežiramo skupno skladbo s katero se bomo predstavili na kakšni prireditvi.

Ali pa drugo leto skupaj z otroci presenetimo sv. Miklavža z glasbeno voščilnico. Ker pa je vse to Miklavževanje vsakič ovito v lep papir presenečenja, bomo to presenečenje do naslednjega decembra ovili tudi mi.

Mojca Klavžar, delovna terapevtka

Oglejte si tudi