Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Iz malega res lahko nastane veliko

Rdeči križ Ajdovščina se je letos že četrto leto zapored pridružil mednarodni akciji 'Drobtinica', ki tradicionalno poteka ob svetovnem dnevu hrane, 16. oktobru, in namen katere je opozoriti na prisotnost revščine v lokalnem okolju in pomen zdrave in redne prehrane naših najmlajših.

Mladi prostovoljci, učenci Osnovne šole Šturje in Osnovne šole Draga Bajca Vipava so v soboto, 18. oktobra 2014, dopoldan v Mercatorju v Ajdovščini in Vipavi mimoidočim delili pekovske in druge prehrambene izdelke v zameno za prostovoljne prispevke. Za pomoč otrokom iz socialno šibkejših druži pri plačilu šolske prehrane so zbrali 970 evrov ter tako resnično dokazali, da lahko iz majhnih drobtinic nastane nekaj velikega in dragocenega.

Glavni podpornik projekta je že vsa leta Mercator, ki nam za namen izvedbe akcije podari večje količine kruha. Svoje prehrambene izdelke so nam velikodušno namenili tudi Fructal, Mlinotest in pekarna Kukaj. Vsem podpornikom akcije se najlepše zahvaljujemo.

Če nas niste utegnili obiskati na stojnici, lahko še vedno pomagate in darujete tako, da pošljete SMS s ključno besedo DROBTINICA ali DROBTINICA 5 na telefonsko številko 1919.

Hvala vsem, ki pomagate po svojih močeh!

Irena Žgavc

Oglejte si tudi