Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
18°C
8°C
Oceni objavo

Dvig slovenske zastave v Vrhpolju

Na Dan državnosti so v Vrhpolju, kjer so domoljubi in takratni miličniki leta 91 'dan prej' zaustavili agresorsko JA v njenem pohodu po Vipavski dolini, dvignili slovensko zastavo. Na čast domovini so prireditev organizirali Združenje za vrednote slovenske osamosvojitve VSO, KS Vrhpolje in društvo Teodozij.

Nastopili so pevci cerkvenega zbora župnije in pihalne godbe ter učenci OŠ Vrhpolje. Dogodek so počastili praporji Veteranov policije Vipavske, VSO južne in severne Primorske ter vojaških veteranov Brd, Kanala ter Nove Gorice.

Zastavo je takratnim akterjem Curku, Tomažiču in Grozniku v dvig slovesno predal predsednik VSO SP Lemut. Brez političnih govorov in samo z narodno noto je slovesnost pritegnila veliko domoljubov Vipavske doline, saj si je večina ljudi enotnih v opažanju, da celo ob praznikih Slovenije pozabljamo na svojo državnost in dajemo preveč prostora stari politiki in simbolom neke druge države. Spoštovati je sicer treba vse za nazaj, počastiti pa je treba Slovenijo in gledati predvsem naprej.

Velika Slovenska zastava je na praznik zavihrala na obronku doline. Mladim in starim, ki imajo Slovenijo radi, je pogled nanjo utrdi vero, da narodna bit vsaj na prazničen dan tudi po 23 letih še živi.  

Peter Lemut   

Oglejte si tudi