Oceni objavo

Srednjeveško doživetje

Seisenbergensis Tumultus iz Žužemberka, se je od 18. do 20. avgusta, na povabilo Turistične zajednice Koprivnica iz Hrvaške, udeležil največje tovrstne prireditve v tem delu Evrope in je ta dejansko pravo srednjeveško doživetje z najboljšimi evropskimi skupinami, ki oživljajo srednji vek in renesanso.


Na prostoru nekdanjega obzidja Koprivniške trdnjave smo postavili naš viteški tabor in prikazali 'srednjeveško' življe
Vse tri dni neverjetnih dogajanj smo predstavili srednjeveške in renesančne plese na 'kraljevem' odru in navdušili obiskovalce, še posebno pa kralja Ludevika in kraljico.


Osrednja tema letošnjega, že 16. festivala, so bile živali, ki jih je bilo na ogled res veliko. Posebno pa so navdušile gosi, jata gosk iz Francije, ki je nastopila na viteškem prizorišču in prikazala pravi show, so navdušile popolnoma vse. Lastnika in izjemna psička pasme Border Collie, je neverjetno skrbela in čuvala gosi.


Ob množici viteških skupin pa so se predstavili še mnogi rokodelci, v krčmah pa so poskrbeli za hrano in pijačo iz tega obdobja.


Kot najboljša turistična prireditev na Hrvaškem je letos privabila kar okoli 50.000 obiskovalcev in vse skupine iz Slovenije (Mojster Janez, Marjan Petač, Andreja Stržinar, Varuhi kladiva, društvo Baron, Vitezi Gašperja Lambergarja in Seisenbergensis Tumultus) smo ponosne, da smo lahko del te izjemne in svetovno znane prireditve, ki je med 10. najboljšimi na svetu.


Organizatorjem in vsem osebju je potrebno izreči vse pohvale, saj so resnično najboljši.


Naslednje leto pa se zopet srečamo...


(vir: Facebook - Turistično Društvo Suha Krajina)

Oglejte si tudi