Logo MojaObčina.si
DANES
9°C
3°C
JUTRI
18°C
3°C
Oceni objavo

Dobrodelna akcija v Dolenjskih Toplicah je stekla

Občina Dolenjske Toplice in nekateri občani so pobudniki dobrodelne akcije, ki jo vodita Območno združenje RK Novo mesto in Krajevna organizacija RK Dolenjske Toplice. Pomagajo družini iz Bušinca, ki jim je hudo neurje, julija 2016, povzročilo poškodbe na bivalnem objektu, tako, da je bilo bivanje v njem močno oteženo.

Albin in Marija sta brat in sestra, živita v hiši brata Jožeta Fabjana, s katerim je bila sklenjena pogodba o osebni služnosti stanovanja in velja do njune smrti. Njuni prejemki komaj, da zadostujejo za skromno preživljanje, zato sama ne bi mogla obnoviti hiše po poškodbah, ki jih je povzročilo neurje.   

Zbiramo sredstva, saj nekatere stvari ne bomo mogli dobiti donacijsko. Na novo je treba prekriti streho, izdelati nov stropa v enem prostoru, obnoviti tla, obnoviti električne napeljavo in nabaviti opremo. V akciji zbiramo sredstva na TRR: SI56 0297 0025 9477 202, sklic 00-903052, Območno združenje RK Novo mesto, Ulica Slavka Gruma 54a.

Včeraj so se začela dela na strehi, ki jih izvaja Roles, d.o.o.. Vsa dela in donatorje koordinira domačin Karol Stopar, ki je daroval tudi ves les za ostrešje. V akcijo je vključenih že kar nekaj dobrih ljudi, ki so podarili kritino, delo, malico za prostovoljce in delavce,…

Hvala vsem, ki se boste odzvali v tej humanitarni akciji.V primeru, da želite kakšno informacijo, nas lahko pokličete na 07 3933126.

Oglejte si tudi