Logo MojaObčina.si
JUTRI
20°C
7°C
SOB.
26°C
5°C
Oceni objavo

Zbiramo hrano. Lahko prispevaš?

 

 Prazniki, ki prihajajo, za mnoge, ki živijo v pomanjkanju, ne bodo čas praznovanja. Marsikoga med njimi srečujemo vsak dan, pa ne vemo, kako težko se prebija iz dneva v dan. Na Rdečem križu Slovenije bi želeli pomagati vsem, ki si sami ne morejo. Še posebej v teh dneh bi jim radi olajšali življenje in jih morda celo za kratek čas osrečili. Za to potrebujejo vašo pomoč.

 

Po uradnih podatkih je lani v Sloveniji kar 287.000 ljudi živelo pod pragom revščine in dobri polovici med njimi Rdeči križ s prehranskimi paketi in higienskimi pripomočki  pomaga preživeti nekaj dni v mesecu. Za bolj izdatno pomoč bi potreboval nekajkrat več hrane. 

 

Kako lahko prispevate? Rdeči križ bo v prihodnjih dneh zbiral hrano pred nekaterimi Mercatorjevimi prodajalnami po Sloveniji.. Tako zbrano hrano bodo prostovoljke in prostovoljci območnih združenj Rdečega križa razdelili ljudem, ki v njihovi bližini preživljajo stisko.

 

V petek, 23. decembra 2016, bomo hrano zbirali od 8. do 20. ure v Mercatorjevi prodajali v Mačkovcu v Novem mestu.

 

Akcija pa bo potekala tudi v Slovenj Gradca, Celju, Kopru, Novem mestu, Radljah ob Dravi, Slovenskih Konjicah, Šmarju pri Jelšah, Trbovljah in Zagorju ob Savi.

 

 »Skupaj z Mercatorjem, ki sprejema človekoljubje kot samoumeven del svoje družbene odgovornosti, spodbujamo vse ljudi, ki čutijo podobno, naj delijo drobec tistega, s čemer razpolagajo, z znanimi in neznanimi ljudmi v svojem okolju. Morda nekateri še ne trpijo lakote, vendar bodo s prihrankom lažje plačali položnico, ki jim preti z deložacijo. Neskončno lep je občutek, da smo storili nekaj dobrega za drugega človeka,« pravi dr. Dušan Keber, predsednik Rdečega križa Slovenije. »Če bi vsak Slovenec na leto prispeval samo en kilogram riža in liter olja, bi bilo to štiri tisoč ton hrane, s čemer bi podvojili količino, ki jo razdelimo danes. To ne bi smel biti previsok cilj.«

 

Oglejte si tudi