Izberi drugo občino
Nazadnje izbrane občine

Poišči občino

Registracija
Napoved za torek, 23.10.2018

pretežno oblačno
Ponoči bo v zahodni Sloveniji pretežno jasno. Drugod bo delno jasno, na jugu bo več oblačnosti. Na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja, drugod severovzhodnik.
4°C | 16°C
sreda, 22.10.2018
6°C | 13°C
četrtek, 24.10.2018
9°C | 21°C
petek, 25.10.2018
6°C | 19°C
sobota, 26.10.2018
8°C | 20°C
Opozorila
Ponedeljek, 22.10.2018 ob 18h
Dodatnega opozorila ni.
4°C
16°C
pretežno oblačno
Nahajaš se tukaj: Novice Obvestila Društva

Kuharska delavnica: POGAČA S SIROM


DRUŠTVA

| |
21.03.2017      8:35
A A

Kuharska delavnica: POGAČA S SIROM



Deli:

 

Na tokratni kuharski delavnici so udeleženke Medgeneracijskega središča pekli pogačo s sirom. Delavnico je vodila Anica Može, članica Društva kmečkih žena Novo mesto.

Za pogačo potrebujemo: 1 kg mehke moke, 1 kvas, 3 dl mleka, 300 g sira ali kisle smetane, 4 jajca, 1 žlica sladkorja, 2 žlički soli, 20 g sezama, 2,5 dl olja.

V posodi zmešamo toplo mleko, kvas, sladkor, 2 žlici moke in 1 žličko soli ter pustimo, da vzhaja. V večjo posodo vsipamo ½ kg moke, dodamo vzhajan kvas, 3 jajca, sol, sir ali kislo smetano in 2 dl olja. Vse skupaj pomešamo in postopoma dodajamo še preostalo moko ter pregnetemo. Testo mora vzhajati pribl. 40 minut. Potem ga razvaljamo na 1 cm debelo in z modelčkom v obliki rože izrezujemo testo. Rože polagamo eno poleg druge v okrogel pekač. Premažemo z razžvrkljanim jajcem in posujemo s sezamom. Tako pripravljena pogača naj še nekaj minut vzhaja, nato pa pečemo v pečici pribl. 20 minut na 220˙C.

Udeleženke kuharske delavnice so z veseljem sodelovali pri pripravi pogače. Na koncu so bile navdušeni nad spečeno pogačo in so jo z velikim veseljem poskusile..

 




0 (Bodi prvi!)
Oceni članek

Povezani članki
NE ZAMUDI VEČ NOBENE POMEMBNE NOVICE ALI DOGODKA IZ TVOJEGA KRAJA! x
Naroči se na brezplačno tedensko e-izdajo in bodi na tekočem o dogajanju v tvoji občini Žužemberk!

100 % skrbno bomo varovali vašo zasebnost in odjavili se boste lahko kadarkoli!
Komentiraj novico

Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!
Komentarji 0 komentarjev
Za ta prispevek še ni dodanih komentarjev. Bodi prvi!