Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
5°C
PON.
26°C
7°C
Oceni objavo

80 let Ivane – Jane Špiletič

23. novembra 2023, je praznovala svoj 80. jubilej Ivana - Jana Špiletič. Rodila se je v Ljubljani v družini s štirimi otroki. Pri šestih letih je v tragični nesreči izgubila očeta. Osnovno šolo je obiskovala v Šmarje Sapu in v Grosuplju. Po končani osnovni šoli je odšla v uk za pletiljo. Njena prva zaposlitev je bila v Rašici in nato v šiviljskemu podjetju v Ljubljani. Ob delu je obiskovala knjigovodski tečaj. Leta  1971 se je z možem Borisom in hčerko Romano preselila v Žužemberk. Tu se je zaposlila kot vzgojiteljica v vrtcu in kasneje v tedanji Iskri, kjer je dočakala svojo upokojitev.

V Žužemberku si je kaj kmalu poiskala družbo in delovala ter pomagala pri raznih organizacijah in društvih. V želji da pomaga se je pridružila gasilski enoti Žužemberk in naredila tečaj 1. stopnje. Za delovanje na kulturnem  področju je prejela tudi občinsko priznanje.

Po izgubi moža, pred 20 leti, gospa Jana živi še naprej optimistično in veselo kljub njeni  težki zdravstveni diagnozi. Ni je prestrašila, temveč jo je naredila še močnejšo. Najbolj jo razveseli, ko vzame pisalo in izlije svojo dušo na papir. Gospa Jana vsak  dan prehodi kar do 5 km po naši lepi pokrajin. V naravi si nabira moči za telo in dušo. V največje veselje pa ji je obisk hčerke in vnuka.

 

Gospo Jano smo ob njenem osebnem visokem jubileju obiskali in razveselili župan Jože Papež, direktor občinske uprave Tomaž Hrastar, predsednik DU Žužemberk Tone Novak in predsednica KORK Žužemberk Alenka Sajovec.

 

 

Besedilo: Alenka Sajovec

Foto: Alenka Sajovec in Tomaž Hrastar

Oglejte si tudi