Oceni objavo

Žužemberški vitezi na renesančnem festivalu v Koprivnici

Seisenbergensis Tumultus – viteški red Jurija in Volka Enbelberta Turjaškega iz Žužemberškega gradu, ki deluje pod okriljem Turističnega društva Suha krajina se je na povabilo organizatorjev največje prireditve s pridihom srednjega veka in renesanse v osredni Evropi udeležil Renesančnega festivala v Koprivnici v sosednji in prijateljski Hrvaški.
Organizatorji TZG Koprivnica s podporo Mesta Koprivnica in ostalih pokroviteljev, so s številčnimi prostovoljci, viteško-dvornimi skupinami iz kar 17 držav, domačimi obrtniki, člani mnogih društev, združenji, ponudniki gostinskih storitev ponovno dokazali in upravičili sloves iz leta 2019, ko so dobili naziv Najboljša turistična prireditev na Hrvaškem.
V 4 dneh izjemnih dogajanj, si je prireditev ogledalo več kot 40 tisoč obiskovalcev, ki so uživali v atraktivnih viteških dvobojih, viteškem turnirju s konji, nastopu ptic ujed, glasbi, plesnih nastopih, avtentičnih potujočih trgovcih, gobavcih,... in avtentični ponudbi na stojnicah in krčmah.
Žužemberški viteški red je s svojim taborom, in sam po sebi, pritegnil veliko pozornost, navdušenje pa ob številnih plesnih nastopih v taboru in v programu pred kraljevim odrom.
Veliko je bilo druženja s prijateljskimi skupinami iz Slovenije in Hrvaške, ob tem so sklenili mnoga nova poznanstva, prejeli pohvale organizatorjev in izvedli izjemno promocijo za Občino Žužemberk, Suho krajino in Slovenijo.
Po besedah direktorja Turistične skupnosti mesta Koprivnica Renata Labazana, je stalnih obiskovalcev vse več. Zadovoljstvo organizatorjev pa je, ko so vsi sodelujoči, tako nastopajoči, ponudniki in obiskovalci zadovoljni ter so vsi skupaj iskreni partnerji.
Seisenbergensis Tumultus je bil na Renesančnem festivalu že tretjič, kot samostojna skupina pa se te izjemne prireditve udeležil prvič. Z veseljem bo nadgrajeval prijateljstvo med Koprivniškimi mušketirji in haramijami ter se bo z veseljem odzval povabilu tudi naslednje leto.


Več slik si lahko ogledate na Facebook profilu Turističnega Društva Suha Krajina.

(vir: Facebook - Turistično Društvo Suha Krajina)

Oglejte si tudi