Logo MojaObčina.si

Žužemberk

JUTRI
0°C
-7°C
PON.
0°C
-4°C
Deli
4559

Zahodno dolenjski krog

Kolesarsko društvo Grosuplje je v tudi v letošnjem letu pripravilo zanimivo kolesarsko akcijo z naslovom Zahodno dolenjski krog, ki je namenjena tako dobro pripravljenim kot tudi malo manj pripravljenim kolesarjem.

Kaj je Zahodno dolenjski krog?

 

ZDK je kolesarsko turistična akcija z imenom Zahodno dolenjski krog. Njen namen je popestritev dni na kolesu in odkrivanje zanimivosti med vožnjo po zahodni dolenjski pokrajini. Obiščete lahko enajst krajev, v katerih so sodelujoči lokali, ki imajo v svoji bližini zanimive kulturno–zgodovinske točke ali pa lepe razglede na ožjo in širšo okolico. Povsod vam bodo postregli z dobro hrano in s hladnimi napitki, vendar pa morate paziti, da pridete med njihovim delovnim časom.

V sodelujočih gostinskih lokalih prejmete žig v evidenčni kartonček, ki ga dobite na eni od prijavnih točk. Vsak dan lahko v posameznem lokalu dobite samo en žig. Seveda pa si dnevno število lokalov (žigov) izbirate po želji. Lahko se vso sezono vozite samo na eno točko – lokal ali na dve, tri ali pa na vseh enajst. Žigi v lokalih so enakovredni in jih lahko dobite samo med njihovim delovnim časom. V vseh sodelujočih lokalih in v prostorih društva so vam na razpolago zloženke z zemljevidom in opisi posameznih točk.

 

Akcija se je začela v soboto, 23. aprila 2016 in bo trajala do nedelje, 18. septembra 2016.

 

Kdo v akciji sodeluje?

 

 

Kje se lahko prijavimo?

  • na vseh evidenčnih točkah oz. okrepčevalnicah
  • Kolesarsko društvo Grosuplje (petek med 20:00 in 22:00 uro)

 

Ob prijavnini 10 € prejmete evidenčni kartonček, v katerega zbirate žige. Na vsaki evidenčni točki  lahko dobite dnevno en žig.

 

Nagrade

  • Zlata medalja za 60 žigov na katerikoli evidenčni točki
  • Srebrna medalja za 40 žigov na katerikoli evidenčni točki
  • Bronasta medalja za 20 žigov na katerikoli evidenčni točki
  • Posebno nagrado dobijo vsi tisti, ki bodo obiskali vsaj trikrat vseh enajst evidenčnih točk.

 

Evidenčne kartončke morate oddati najkasneje do 18. septembra na eni od kontrolnih točk. Zaključek akcije bo v soboto, 24. septembra 2016 ob 16. uri na Turjaku v gostišču Rozika. Istega dne bo vožnja na čas (kronometer) na trasi od Želimelj do Turjaka. Sledila bo podelitev priznanj in praktičnih nagrad. Vse ostale informacije dobite na spletni strani društva www.kolesarsko-drustvo-grosuplje.si.

 

Se srečamo na kolesu!

 

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!