Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
6°C
JUTRI
10°C
2°C
Oceni objavo

Preventivne zdravstvene meritve

 

Ob prazniku občine Žužemberk, so minuli konec tedna v Žužemberku potekali že tradicionalni Trški dnevi. V soboto, 14.7.2018, so med drugim obiskovalci imeli možnost udeležbe na preventivnih zdravstvenih meritvah, ki jih je pripravila Krajevna organizacija Rdečega Križa Žužemberk v sodelovanju z Območnim združenjem Rdečega Križa Novo mesto in Centrom za transfuzijsko dejavnost Novo mesto.

Meritve krvnega sladkorja in holesterola sta opravljali Katarina Ožbalt Glavan in Kaja Kastelic, Saša Štravs s Centra za transfuzijsko dejavnost Novo mesto pa je določala vrednost hemoglobina v krvi in krvno skupino. Poleg navedenega je Jerneja Filipič, članica ekipe prve pomoči Civilne zaščite Občine Žužemberk prikazovala uporabo defibrilatorja, obiskovalci pa so se imeli možnost tudi sami preizkusiti v nudenju prve pomoči.

Meritev se je udeležilo 74 obiskovalcev, ki so po opravljenih meritvah imeli možnost, da se o rezultatih posvetujejo tudi z zdravnico dr. Nežko Dular.

Preventivne zdravstvene meritve so med obiskovalci lepo sprejete in se jih vsako leto udeležuje več ljudi. Ob tej priložnosti, bi se v imenu KORK Žužemberk zahvalila tudi vsem sodelujočim, ki so vse delo opravljali prostovoljno in pa ne nazadnje tudi vsem obiskovalcem in udeležencem, ki so se meritev udeležili.

 

Tamara Plot,

podpredsednica KORK Žužemberk

 

 

 

 

Oglejte si tudi