Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

OBČNI ZBOR RADIOKLUBA

Člani Radiokluba Žužemberk so se v petek 15. marca zbrali na letnem občnem zboru, ki je potekal v društvenih prostorih na Grajski ulici 26. v Žužemberku.

Poslušali smo poročilo o delu, ki ga je posredoval predsednik, poročilo blagajnika o finančnem poslovanju in predsednika nadzornega odbora. Program, ki je bil sprejet na lanskem občnem zboru je bil opravljen v celoti, zato tudi posebnih pripomb na poslovanje ni bilo. Člani društva so največ časa posvetili tekmovanjem in osvojili kar nekaj vidnih rezultatov. Poleg tega so posebno pozornost namenili opremi in delovanju za  potrebe civilne zaščite. Tako so sodelovali na vaji  ARON, kar dvakrat s predpostavko žledolom v Sloveniji in na Hrvaškem, in s tem preizkusil, kako bodo zveze delovale. Radioklub je poleg povezave s centrom preizkusil tudi radioamaterske zveze znotraj občine Žužemberk. Člani so sodelovali na izobraževanjih,  predstavitvah in sodelovali z društvi znotraj občine. Sprejet je bil program dela, ki bo vodil delovanje društva za leto 2019. V tem letu imamo v planu nakup novejše radijske postaje, ki bo pokrila od kratkega vala do SHF frekvenc. Čaka pa mas še postavitev novih antenskih sistemov, ki bodo kompatibilni z našimi radijskimi postajami.

Na občnem zboru je bil prisoten tudi župan gospod Jože Papež, ki je pohvalil delovanje društva in poudaril, da je delo društva  potrebno podpirati. Delo društva pa spremlja že vrsto let. Zaželel  je še naprej uspešno delo.

 

Dušan Mikec

Oglejte si tudi