Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
6°C
JUTRI
16°C
-1°C
Oceni objavo

Muca Copatarica pospravila copatke na Dvoru

Vzgojiteljice v vrtcu rade ustvarjamo, izdelujemo lutke, pripravljamo predstave, tudi zapojemo in zaplešemo, če je potrebno. Člani Kulturnega društva Dvor so nas opazili in povabili, da ustanovimo gledališko skupino, pod okriljem Kulturnega društva Dvor.

Tako smo se v petek, 9. marca 2018, v večnamenski dvorani na Dvoru, otrokom in ostalim obiskovalcem predstavile lutkovno predstavo Muca Copatarica.

Muca Copatarica je prav posebna muca. Hodi po hišah in gleda ali otroci pospravljajo copatke za seboj. In ker jih otroci v pravljice ne pospravijo, jim jih je muca odnesla. Tako so se otroci odpravili iskat muco in svoje copatke. Ko so ob koncu predstave v muckinem domu svoje copatke našli, so skupaj zapeli še pesmico o tem, kako bodo v prihodnje pospravljali copatke.

Na koncu so se otroci zbrali v krogu in skupaj z nastopajočimi zaplesali rajalno igro Črni muc kaj delaš?, vsak otrok pa si je lahko izdelal svojo prstno lutko muce.

Zelo smo bile vesele veliko številnega odziva in podpore vseh obiskovalcev. Dobile smo potrditev, da smo na pravi poti.

V naših glavah se že snujejo ideje in načrti za prihodnost. Upamo, da bo ideja o lastni gledališki skupini Kulturnega društva Dvor uspešno zaživela. Anita A. Kuhelj

 

Oglejte si tudi