Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
7°C
JUTRI
20°C
7°C
Oceni objavo

EKIPE PRVE POMOČI PRIKAZALE ZNANJE NA 22. DRŽAVNEM PREVERJANJU

 

V Slovenj Gradcu je v soboto, 1. oktobra 2016, potekalo XXII. državno preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Rdečega križa in Civilne zaščite. Sodelovalo je okoli 400 pripadnikov sil za zaščito in reševanje.  14. najbolje uvrščenih ekip z regijskih preverjanj, med katerimi je bila kar polovica ekip Rdečega križa Slovenije, se je na sedmih delovnih točkah v centru mesta preverila v izurjenosti in znanju dajanja prve pomoči ob naravnih in drugih nesrečah. Na Glavnem trgu in Trgu svobode pa so se predstavile reševalne službe, različne enote sil za zaščito in reševanje ter društva in druge organizacije s tega področja.

Na delovnih mestih so se ekipe soočile z raznovrstnimi izzivi ob množičnem dogodku, na sejmu, neurju, zagotavljanju pomoči beguncem, obšolskih dejavnostih, delovni nesreči, pokazali pa so tudi individualno znanje.

Iz dolenjske regije sta se preverjanja udeležili dve ekipi prve pomoči in sicer Ekipa PP OZRK Novo mesto in Ekipa PP CZ Občine Žužemberk. Obe ekipi, sestavljeni iz prostovoljcev, ki sta se še posebej trudili na treningih v zadnjih mesecih, sta pokazali odlično znanje in dosegli odlična rezultata. 

Na sklepni slovesnosti na Trgu svobode so priznanja najboljšim trem podelili ministrica za obrambo Andreja Katič, generalni direktor URSZR Darko But in predsednik RKS dr. Dušan Keber, ostalim sodelujočim pa sta priznanja podelila generalna sekretarka RKS Renata Brunskole in namestnik generalnega direktorja URSZR Branko Dervodel.

Doseženi rezultati po mestih ekip:
1 NUKLEARNA ELEKTRARNA KRŠKO
2 RKS-OZ AJDOVŠČINA
3 RKS-OZ ZAGORJE OB SAVI III.   
4 JOHNSON CONTROLS SLOVENJ GRADEC, D.O.O.
5 GORENJE GROUP
6 OBČINA ŠKOFJA LOKA – RKS-OZ ŠKOFJA LOKA
7 RKS-OZ NOVO MESTO I.
8 PGD CERKNICA
9 RKS-OZ KOPER
10 OBČINA ŽUŽEMBERK
11 RKS-OZ GORNJA RADGONA
12 RKS-OZ LOGATEC I.
13 OBČINA POLJČANE – PGD POLJČANE
14 OBČINA MAJŠPERK

Oglejte si tudi