Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
3°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Druženje suhokranjskih konjerejcev

14., 15., 16., 8. 2015 suhokranji konjerejci na pohodu po Suhi krajini, furmani in jahači, katerim so se pridružili še konjerejci iz drugih slovenskih društev.....
Od 14.do 16. avgusta 2015 je Konjerejsko društvo Suha krajina organiziralo več dnevni pohod furmanov in jahačev po Suhi krajini.

Začetek pohoda je bil v petek 14.8.okrog 10. ure v Dvoru pri Žužemberku. V Žužemberku, Zagradcu sta sledila manjša postanka, nato pa je pot vodila proti Krki in Lučarjevem kalu, seveda s je med potjo znatno povečevalo število furmanov (kar 12 vozov je bilo naštetih) in konjenikov, so prihajali iz Kmetije Vidmar, iz društva Martina Krpana iz Loške doline,konjeniki iz gorenjskega, z Gombišča,Malega Slatnika,Mirne Peči........Kljub ne preveč tipičnemu vremenu za avgust, je konjenica potekala v prekrasnem vzdušju, ki mu tudi kaplje dežja niso mogle tega pokvariti. Pot iz Lučarjevega Kala jepotekala proti Gombišču kjer je bil postanek-nočitev, zaključek pa je bil na suhokranjski Plešivici pri konjerejski koči.

Oglejte si tudi