Logo MojaObčina.si
DANES
20°C
4°C
JUTRI
25°C
6°C
Oceni objavo

Že 20. družinski izlet Fištrovih

Družina Fištrovih skupaj zbrana že na 20. tradicionalnem izletu
Iz majhne, a prisrčne vasice le nekaj kilometrov iz središča Suhe krajine izhaja družina Hrovat, po domače Fištrova družina. Družina starega očeta Mihe Hrovat iz Rebri je štela devet prekrasnih otrok, ki so odraščali v času trdega dela na kmetiji in s strogo, a ljubečo vzgojo staršev. Leta so minevala, zrastli so v poštene in dobre ljudi ter si ustvarili družine. Družina Fištrovih se je povečevala,  prišli pa so tudi žalostni trenutki, ko smo se poslovili od naših bližnjih.

Vendar kakorkoli že, nekoč, nekdaj še vedno ne vemo, kdaj in kje se je porodila misel o skupnem druženju vseh članov Fištrove družine. Prvo organizirano druženje sega v leto 1988, ko smo najeli avtobus in odšli na potep po Dolenjski. Leto za letom smo obiskovali prečudovite znamenitosti po različnih krajih naše domovine Slovenije.

Letos smo obeležili prav poseben jubilej; in sicer približno 60 članov dužine se je udeležilo že 20. tradicionalnega družinskega izleta in druženja. Zbrali smo se v soboto, 25.6.2016, na Rebri. Z nasmeškom na obrazu in vsi polni veselja s sloganom: »V življenju ni pomembno, kam gremo, pomembno je s kom potujemo.« smo začeli naše druženje. Od tu smo se z organiziranim avtobusom odpeljali do Zeliščarske kmetije Plavica, kjer smo uživali ob prijetnem sončku in vonjavah dišavnic in zelišč. Pot smo nadaljevali proti Dvoru, kjer smo si ob Krki ogledali Železolivarski muzej in galerijo. Med postanki smo se okrepčali z dobrotami iz popotne torbe. Sledil je obisk turistične vasice Pristava, kje smo na kmetiji Pr´Okornu napolnili svoje želodčke.

Kljub slabšemu vremenu, volje do druženja in zabave ni manjkalo. Na bližnjem piknik prostoru smo nadaljevali z igrami brez meja, igrami z žogo, petjem, harmoniko in proslavljanjem naše 20.obletnice.

Dobra volja, sodelovanje in ljubezen so vrednote, ki našo družino povezujejo in upam, da nas bodo še v prihodnje. Želim si, da bi tradicija ostala tudi v naslednje rodove in bi se ob tem spominjali zgodovine prednikov.

Oglejte si tudi