Logo MojaObčina.si
JUTRI
22°C
9°C
SOB.
22°C
8°C
Oceni objavo

Obiski jubilantov

Program Društva upokojencev Dvor je na letnem občnem zboru sprejel pester program za leto 2015. Med pomembnejše si štejemo tudi obiske članov ki dopolnijo 90 ali več let. Letos imamo teh kar sedem. Prijetna srečanja pa so tudi obiski članov pred Novim letu, ki bivajo v domovih ostarelih. Teh je devet.
V septembru so člani obiskali Staneta Kocjančiča, ki je dopolnil 91 let. Trenutno biva v domu ostarelih v Trebnju. Leto nazaj je še bival v svoji hiši na Dvoru. Sorodniki so se odločili, da je zanj bolje, da biva v domu, kjer je poskrbljeno za njegov vsak dan. Obisk je opravila delegacija članov DU Dvor in KORK Dvor. Nekoliko je bil presenečen a vendar vesel obiska domačinov s katerimi je bival vrsto let. Čeprav je slep, je na tekočem saj dobiva novice v pisavi ki je prirejena za slepe. Od časa do časa še zaigra na glasbene instrumente, ki jim je posvetil veliko prostega časa. Delegaciji sta mu ob tej priliki izročila šopka in skromna darila.

Ob slovesu mu je delegacija zaželela še vrsto let v zdravju.

 

18. septembra smo obiskali  Ivanko Kren, ki je praznovala 91 let. Kljub težki mladosti in težkemu življenju je še čila in relativno zdrava. Na tekočem je o vseh dogajanjih, tako v lokalni skupnosti  kot tudi širše. Od časa do časa ima manjše težave a se ne da, saj se sprehodi po vasi ter poklepeta z vaščani.  Tudi roke jo še ubogajo in rada prime za kleklje in ustvarja drobne umetnosti. V delegaciji so bili člani upravnega odbora DU Dvor in KORK  Dvor. Izročili smo ji šopka in skromna darila.

Vesela je bila obiska. Snaha je pripravila bogat prigrizek. Na obisku smo se zadržani nekaj časa, poklepetali o dogajanjih in ji ob koncu zaželeli, da takšna ostane ter ji obljubili, da se prihodnje leto srečamo ob  leto višji obletnici.

 

 26. oktobra smo se napotili v Trebčo vas kjer je praznovala Anica Arkar. Dopolnila je namreč 92 let. Delegacijo so sestavljali KORK Dvor: predsednica Marija Legan, članici Antonija Banko in Slavka Andrejčič, DU Dvor: predsednik Dušan Mikec in članica Pepca Murn  ter prostovoljka projekta starejši za starejše Olga Mikec. Ob lepem jubileju smo ji čestitali,  izročili šopek in darili.  Lepo so nas pogostili. S slavljenko smo poklepetali. Ob prihodu hčera pa smo se pogovorili o dogodkih iz mladosti.  Ob klepetu je čas hitro tekel in morali smo se posloviti.

Ob slovesu smo slavljenki zaželeli še vrsto prijetnih in zdravih let. Med letom se bomo še srečevali, prihodnje leto pa se ob jubileju stisnemo roki.   

Dušan Mikec

Oglejte si tudi