Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
6°C
PON.
27°C
7°C
Oceni objavo

Preteklo leto si bodo zapomnili po žledolomu

V začetku novega leta so se hinjski gasilci zbrali na občnem zboru, da ocenijo opravljena dela v preteklem letu in si zastavijo nove cilje.
 

Z začetkom novega leta so se hinjski gasilci zbrali na občnem zboru, da ocenijo opravljena dela v preteklem letu in si zastavijo nove cilje. V prostorih gasilskega doma so se zbrali člani domačega društva ter gostje. Iz poročil vodilnih organov je bilo razvidno, da je za njimi razgibano in delovno leto.

Pravega požara jim ni bilo potrebno gasiti, a jim je že februarja zagodel žled. Dober teden je bila na terenu ekipa gasilcev, ki je v težkih in nevarnih razmerah skrbela za primerno očiščene ceste in električne vode. Domačinom so na pomoč priskočili tudi člani okoliških društev, Civilne zaščite in pripadniki Slovenske vojske.

V maju so na pobudo članice PGD Hinje, Nike Papež organizirali humanitarno akcijo, v kateri so zbirali različna sredstva za pomoč ljudem, prizadetim v poplavah v Bosni. Akcija je bila uspešna in konec maja so bila vsa zbrana sredstva dostavljena v Doboj.

Hinjski gasilci se dobro zavedajo, da je za obvladovanje sodobnih naravnih in tehničnih nevšečnosti potrebno stalno utrjevanje in nadgrajevanje znanja. Kar nekaj članov se je udeležilo različnih izobraževanj, veščine, ki so potrebne za izurjenega gasilca pa so preverili in urili na številnih vajah:

- udeležili so se tehnične vaje, ki je potekala v GRC Novo mesto;

- na povabilo PGD Struge so se udeležili vaje – evakuacija in gašenje požara na žagi Pogorelec;

- v OŠ Prevole so izvedli vajo – evakuacija in primerno ukrepanje v primeru potresa;

 -udeležili pa so se tudi vaje Občinskega gasilskega poveljstva v Žužemberku.

S svojimi desetinami so se udeležili tekmovanj, že tradicionalno so pripravili tekmovanje harmonikarjev z veselico, sodelovali pa so tudi pri pripravah drugih dogodkov v kraju.

Na koncu srečanja so posameznikom in desetini podelili priznanja za dosežke, opravljena izobraževanja in za obletnice članstva v društvu.

Gostje so delo društva pohvalili, izpostavili so dobro organizacijo pri delovnih akcijah in pa zelo zagnano in uspešno delo članic, ki so se med drugim prvič udeležile avtorelija.

 

Oglejte si tudi