Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
2°C
JUTRI
12°C
2°C
Oceni objavo

Gasilska nedelja v Žužemberku

 

V Žužemberku  je v nedeljo, 7. maja potekalo tekmovanje gasilske mladine, članskih  ekip in starejših gasilcev in gasilk.

Tovrstno gasilsko tekmovanje  sodi  v vsakoletno strokovno in praktično izobraževanje gasilcev, ki jih organizira Občinsko gasilsko poveljstvo za preverjanje, pridobitev strokovne in fizične sposobnosti gasilcev, pa tudi   za spoznavanje   medsebojnih odnosov ter izmenjavo izkušenj.   Na tekmovanju gasilske  je sodelovalo 16 ekip  iz Občinskega gasilskega poveljstva Občine Žužemberk, torej okoli dvesto gasilk in gasilcev, žal so manjkali gasilci iz PGD Hinj, v posameznih kategorijah pa so sovrstniki  pogrešali tudi domačine.    Pionirji in  pionirke so se pomerili v vaji   z vedrovko    in vaji razvrščanja, mladinci in mladinke v mokri vaji   s hidrantom ter vaji razvrščanja.   Člani in članice    so  opravili taktično mokro vajo z vajo razvrščanja, starejši gasilci pa so se pomerili v  vaji s hidrantom.

Pri pionirjih  je prvo mesto zasedla ekipa PGD Reber, drugo PGD Dvor, tretje PGD Šmihel,. Pri  mladincih  so bili najhitrejši in najbolj spretni iz PGD Dvor, drugi PGD Ajdovec, tretji PGD Šmihel. Pri članih A so bili najboljši PGD Reber, drugi iz PGD Križi in tretji iz PGD Šmihel. V kategoriji člani B je nastopila edina ekipa iz PGD Dvor. Pri članicah B je zmagala gasilska desetina PGD Dvor, pred PGD Šmihel. Pri starejši gasilcih so končno zmago slavili iz gasilci iz PGD Ajdovec pred ekipo PGD Dvor.  Najboljše tri ekipe v vsaki kategoriji so prejele tudi pokale, ki so ga podelili župan Franc Škufca, poveljnik Boris Sajevic in sodniška ekipa. Tekmovanje je po besedah poveljnika Občinskega gasilskega poveljstva Občine Žužemberk Borisa Sajevica potekalo brez problemov, za kar  je bila   zaslužna tudi    sodniška ekipa pod vodstvom Jerneja Štravsa.

Tekmovanje je potekalo v prijateljskem in tekmovalnem duhu, kar je lepa popotnica za bližnje regijsko tekmovanje v Mirni Peči in tudi avto raly. Foto: S.Mirtič

Oglejte si tudi