Logo MojaObčina.si

Žužemberk

DANES
31°C
14°C
JUTRI
31°C
16°C

KRVODAJALSKA AKCIJA V ŽUŽEMBERKU

V  OŠ Žužemberk smo 18. 3. 2021 v sodelovanju z Zavodom za transfuzijsko medicino Ljubljana izpeljali drugo letošnjo terensko krvodajalsko akcijo.

Akcija je tudi tokrat potekala po prilagojenem načinu, saj so se krvodajalci predhodno po telefonu pogovorili o zdravstvenem stanju in dogovorili za uro prihoda, ko pa so prišli, smo jim izmerili temperaturo in postavili par vprašaj glede Covid 19. Veseli nas, da se jih je tokrat odzvalo 64, osem od njih jih je kri darovalo prvič. Tudi danes so prišli naši redni vsakoletni krvodajalci, so se pa tudi tokrat odlično odzvali na občini, saj so k akciji pristopili v velikem številu, kar nekaj od njih jih je darovalo prvič, hvala vodstvu občine za vzpodbudo in zaposlenim za pripravljenost darovati kri.

Na vhodu je bila triažna točka, kjer smo krvodajalcem izmerili telesno temperaturo, razkužili so si roke in si nadeli zaščitno masko, če je še niso imeli.

Na pomoč so nam prišle prostovoljke KORK Žužemberk, za kavo, čaj in pecivo so poskrbeli v šolski kuhinji, malico pa so tokrat pripeljali kar s sabo iz ZTM Ljubljana in so jo krvodajalci ob odhodu vzeli s sabo.

Hvala vsem, ki ste se odzvali vabilu in darovali del sebe, prav tako pa tudi zaposlenim v šoli, da so bili tudi tokrat pripravljeni sodelovati z nami.


Mateja Šlajkovec

Foto: OZ RKS NM

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi