Logo MojaObčina.si

Žužemberk

DANES
-2°C
-3°C
JUTRI
0°C
-3°C
Deli
3969

Vokalna skupina Mezzo je iz Bratislave prinesla odlične rezultate

 

Vokalna skupina Mezzo pod vodstvom prof. Barbare Lotrič v glasbenem prostoru deluje od leta 2010. Vse od ustanovitve dalje se redno pojavljajo na koncertnih odrih in prireditvah, kjer se predstavljajo s pestro izbiro programa najrazličnejših glasbenih obdobij in zvrsti. Vse od prvega samostojnega koncerta leta 2011 redno organizirajo tematske koncerte, na katerih predstavijo svoje delo. K sodelovanju vabijo uveljavljene pevske zasedbe in instrumentaliste, s katerimi soustvarjajo glasbene večere polne zvokov slovenskih ljudskih, sodobnih slovenskih in tujih skladb, popularne ter filmske glasbe.

 V letu 2015 so pevke obeležile peto obletnico delovanja z odmevnim koncertom popularne glasbe, na katerem so moči združile z dolenjskimi glasbeniki, skladateljema Alešem Makovcem in Tomažem Burkatom ter fotografom Robertom Kokolom. Koncert in spremljajoča fotografska razstava sta imeli dobrodelno noto, vsa zbrana sredstva so bila podarjena Društvu Downov sindrom, centru za zgodnjo obravnavo Novo mesto.

Svojo kakovost izboljšujejo tudi na pevskih revijah in tekmovanjih, s katerih se vsakič vrnejo z vidnimi uvrstitvami. Eno takih se je v oktobru 2016, natančneje med 6. in 9., odvijalo v slovaški prestolnici – Bratislavi. VS Mezzo se je udeležila 4. mednarodnega zborovskega festivala Bratislava cantat 2016, kjer je nastopila kar v dveh kategorijah – ženski zbori in sakralna glasba a cappella. Kljub močni konkurenci so s tehtnim, zahtevnim in vsebinsko odličnim programom dokazale, da sodijo v sam vrh zborovskega petja. Na tekmovanju so s tehnično dovršenim petjem, s čistim in odločnim fraziranjem in lepim zvokom v dialogu s klavirjem navdušile tako mednarodno žirijo (v sestavi: prof. Zoltán Sándor, predsednik ter člana: Doc. Elena Šarayová-Kováčová, ArtD., ter Doc. Milan Kolena ArtD) kot tudi občinstvo.

Iz Bratislave so punce prinesle zlato plaketo in prvo mesto med ženskimi zbori ter srebrno priznanje v kategoriji sakralna glasba a cappella!

            Vokalni skupini Mezzo iskreno čestitam, hkrati pa se jim zahvaljujem za širjenje prepoznavnosti in odlične zastopanosti tako Slovenije kot Novega mesta na Slovaškem. Mezzo je v svoj program uvrstil tudi dela Novomeških skladateljev – pohvalno. Z razlogom so vas k sodelovanju povabili ponovno! Zato vam želim še veliko poguma, dobre volje in dobre glasbe, da ponovno zakorakate v svet in osvojite še kakšno zborovsko obarvano prestolnico.

 

Tjaša Primc

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
Digitalni marketing v Slovenij